Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Finans

Her har corporate finance-rådgiverne været med

Josephine Daniel

søndag 07. maj 2017 kl. 12:55

Kapitalfondene har i høj grad drevet aktiviteten inden for M&A de seneste år. Det har givet masser af arbejde til corporate finance-rådgiverne. Også de mindre rådgivere, som i årerne efter finanskrisen lå underdrejede, har fået travlt. Læs her en gennemgang over hvilke transaktioner, de forskellige rådgivere har været med i.

Kapitalfondene lader sig ikke afskrække af relativt høje priser ved indkøb af virksomheder. De kan let skaffe billig finansiering hos bankerne og deres investorer, de er blevet mere fortrøstningsfulde om de makroøkonomiske usikkerheder, og vil ikke længere lade sig kyse af geopolitiske usikkerheder. Og så ser de rigtigt gode muligheder for at lave en god forretning i at konsolidere brancher, ved at slå mindre virksomheder sammen.

En vigtig del af ligningen er dog også, at ejerlederne bag de mindre og mellemstore virksomheder i dag kan få en betydelig bedre pris for deres virksomhed, end de har kunnet de seneste mange år. Det har lokket rigtigt mange virksomhedsejere på banen. Ejere, som måske tidligere har været tilbageholdende på grund af moderate værdiansættelser. De høje værdiansættelser på aktiemarkedet smitter af på unoterede selskabers værdiansættelser, selvom der fortsat er meget langt op til de historisk høje priser på de store, børsnoterede selskaber.

Stabile værdiansættelser frister

Pensionskasser kigger i stigende omfang på PE-fondene, som ikke er ligeså sårbare som det almindelige aktiemarked. Udsigten til mere stabile værdiansættelser, eksempelvis ved et større kursfald på aktiemarkedet, får kapitalen til at søge mod kapitalfondene, som også står over for et vedvarende krav om at få sat pengene i arbejde.

FIH Partners oplyser på sin hjemmeside at have været rådgiver ved salg af TP Aerospace til kapitalfonden Catacap, ved Norsk Vindenergis salg af Egersund wind Farm til Luxcara, og ved salg af familiefirmaet Lessor Danløn til kapitalfonden Axcel. I 2017 har FIH Partners også været rådgiver for Copenhagen Infrastructure Partners ved investering i et amerikansk onshoreprojekt, Bearkat I, til en samlet værdi af 252 mio. euro. Alene i år har rådgiveren været med i fire transaktioner.

Carnegie oplyser på sin hjemmeside , at finanshuset som rådgiver det seneste halvår har deltaget i tre danske transaktioner, nemlig frasalg af de nordiske McDonald-operationer i januar 2017, placering af aktier for 280 mio. kr. i Jyske Bank i november sidste år, og salg af brandet Lyngby Porcelæn til Rosendahl Design Group.

PWC oplyser på sin hjemmeside at have været finansiel rådgiver i marts 2017 på Artha Transports salg af Umove til Cube Infrastructures, i januar 2017 som rådgiver for sælger af Amanda Foods til Insula, og i december 2016 som rådgiver for Polaris, der har solgt Avanti Wind Systems for 680 mio. kr. til Alimak Hek Group. Der oplyses om fire transaktioner det seneste halvår.

Deloitte oplyser på sin hjemmeside at have arbejdet som rådgiver Arepa ved salg til Envista Forensic. Og konsulenthuset har også i år rådgivet Icotera ved et salg til Maj Invest. For 2016 oplyses om en rådgiverrolle for GlobalConnect ved salg af virksomheden til EQT Infrastructures. For 2017 og 2016 oplyses om deltagelse i samlet fem transaktioner.

Clearwater International oplyser på sin hjemmeside at have rådgivet i danske transaktioner, blandt andet for Varde Dyrehospital ved salg til dyrehospitalskæden AniCura. Konsulenthuset har også rådgivet ejerne ved salg af Sofacompany og Scandinavian Design ved salget til den svenske kapitalfond Procuritas. Endelig blev der ydet rådgivning ved børsnoterede SP Groups køb af MM Composite.

Oaklins Denmark (tidligere M&A International) oplyser på sin hjemmeside at have været rådgiver ved salg af udvalgte servicerelaterede aktiver fra PMC Hydraulics til AVN Gruppen, og ved TDC’s køb af Adactit, som blandt andet arbejder med cloud-implementering af Office 365.

Atrium Corporate Finance oplyser at have været rådgiver ved BEC’s salg af sine aktier i Schantz til den hollandske softwarevirksomhed Keylane. Det oplyses også, at firmaet blandt andet har været rådgiver for ejerne af Globus Wine ved indgåelse af partnerskab med den norske kapitalfond Credo Partners.

Nordic M&A oplyser , at man har deltaget som rådgiver i tre transaktioner i år: Ved salg af G. Funder til Lemvigh-Müller, som rådgiver for Umwelt ved investering fra F.E. Bording og ved Gjensidiges køb af Mølholm Forsikring fra PFA Pension. I 2016 var firmaet rådgiver ved seks andre transaktioner, blandt andet ved to virksomhedssalg til danske buyout-fonde, nemlig til Erhvervsinvest og Industriudvikling.

MWL

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Top100 Finansvirksomhed

Få de vigtigste om bank, realkredit, forsikring, pension
Udkommer hver mandag.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Business Controller
Region Hovedstaden
Business Controller til Molslinjen
Region Mdt
Fondskonsulent til TEC’s Økonomi- og Ledelsessekretariat
Region Hovedstaden
Chefkonsulent til finanslovsarbejde i Miljø- og Ligestillingsministeriets departement
Region Hovedstaden
Rektor til Erhvervsakademi Dania
Region Midt
Udløber snart
Administrerende direktør – Danske Advokater
Region Hovedstaden
Analytisk stærk økonomiprofil med interesse for grøn omstilling
Region Sjælland
ESG-Controller til JP/Politikens Hus
Region Hovedstaden
Fondsrådgiver til behandling af ansøgninger og projektopfølgning
Region Hovedstaden
CODAN Companies ApS søger en Transfer Pricing Specialist
Region Sjælland
Flair for økonomi og planlægning? Vi søger 2 nye kollegaer til budget- og økonomistyring
Region Hovedstaden
Informationsspecialist til Data Governance
Region Hovedstaden
Er du Midtsjællands stærkeste økonomiansvarlige?
Region Sjælland
Nyt job
Finance Process Owner/Product Owner til Koncernfinans
Region Hovedstaden
Chief Financial Officer til Aabenraa Havn
Region Syddanmark
Koordinerende økonomikonsulent til økonomistyring på ældre-og sundhedsområdet i job og velfærdsstaben
Region Midt

Mere fra ØU Finans

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank