Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind

Ørsteds havvindforretningen er igen hovedelement i indtjeningen

MarketWire

onsdag 03. maj 2023 kl. 10:30

Efter en række kvartaler hvor regnskabstekniske krumspring og voldsomme udfald i energipriserne har taget overskrifterne, er Ørsted igen tilbage til udgangspunktet, hvor fokus er på at vinde udbud og opføre havvindmølleparker.

Og sådan bør det også være, lyder det fra finansdirektør Daniel Lerup i forbindelse med onsdagens regnskab for første kvartal.

– Vi glæder os over, at vi ser en betydelig vækst i vores havvindforretning fra de parker, vi har taget i drift. Det er en positiv udvikling på det område, og vi er nu i en situation, hvor det er havvindforretningen, der er hovedelementet i indtjeningsbilledet. Det er, som vi gerne vil have det, siger Daniel Lerup til MarketWire.

2022 var på mange måder en udstikker for Ørsted, hvor indtjeningen blev pustet op af et markant bidrag fra den væsentligt mindre Bioenergy-division som følge af de voldsomme stigninger i energipriserne.

Samtidig var indtjeningen i havvindforretningen tynget af såkaldte ineffektive prisafdækninger, hvor lavere vindhastigheder end ventet og en forsinkelse af det britiske Hornsea 2-projekt endte med at koste Ørsted dyrt.

Gældende regnskabspraksis tvang Ørsted til at tage tabene med det samme, men det betyder dog også, at det nu for det store hele er et overstået kapitel, fortæller finansdirektøren.

– Det er et betydeligt løft til indtjeningen, at de ineffektive hedges (afdækninger, red.) ikke har en negativ effekt på indtjeningen i indeværende år. Det er som forventet, siger Daniel Lerup.

FLERE FRASALGSPROCESSER I GANG

Driftsindtjeningen i Offshore-forretningen aftog som ventet sammenlignet med samme kvartal året forinden og endte på 5412 mio. kr. mod 5919 mio. kr. i 2022. Der var dog sidste år et bidrag på 2520 mio. kr. fra frasalg af ejerandele, så i det store hele gik selve kerneforretningen pænt frem.

Frasalg – eller farmsdowns som det også kaldes – er en væsentlig del af Ørsteds strategi, og selskabet har en ambition om at frasælge 50 pct. af sine havvindaktiver.

Derfor arbejdes der også i øjeblikket på at finde købere til flere af Ørsteds projekter – heriblandt tyske Gode Wind 3 samt parker i Taiwan og Japan.

– Der er vi så småt gået i gang med at forberede 50 pct. frasalg i nogle af vores parker. Der ser vi heldigvis god interesse, så det er noget, der følger vores plan, og vi er optimistiske omkring, at vi kan få en god pris, lyder det fra finansdirektøren.

.\\˙ MarketWire

Få dagens vigtigste
økonominyheder hver dag kl. 12

Bliv opdateret på aktiemarkedets bevægelser, skarpe indsigter
og nyeste tendenser fra Økonomisk Ugebrev – helt gratis.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev.  Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

No data was found

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank