Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Netcompany lægger i ovnen til en opjustering

Steen Albrechtsen

fredag 12. maj 2023 kl. 11:55

Tilliden til NasdaqOMX skrider: Oplysningskvalitet halter

Det positive indtryk af Netcompanys 1. kvartalsregnskab giver fornyet håb om, at man på den snarlige kapitalmarkedsdag den 1. juni kan styrke tiltroen til den langsigtede væksthistorie og ambitionen om at blive markedsledende i Europa i 2030. For 2023 er der nu lagt i ovnen til en opjustering senere på året.

Efter tre kvartalsregnskaber i træk, hvor aktiekursen har bevæget sig voldsomt ovenpå resultaterne, var det denne gang mere roligt for Netcompany. Status, da dagen var omme, var en relativt beskeden fremgang på 2,3 pct.

Beskeden, fordi fremgangen skal ses i forhold til et fald på 21,2 pct. efter 4. kvartalsregnskabet i januar, en stigning på 19,9 pct. efter 3. kvartalsregnskabet i november og endelig et fald på 16 pct. efter halvårsregnskabet i august sidste år.

Torsdagens regnskab for 1. kvartal var, som kursreaktionen også indikerer, overvejende positivt, men også med enkelte mislyde fra især den danske forretning, som udgør rundt regnet halvdelen af Netcompany i dag.

Netcompany leverede en organisk omsætningsvækst på 13,7 pct. og det var bemærkelsesværdigt af flere grunde.

Først og fremmest lå væksten pænt over målsætningen for helåret på 8-12 pct., og dernæst var det værd at notere sig, at særligt den største forretning i Danmark skuffede lidt på både vækst og indtjening i kvartalet. Særlige – og overvejende forventede – forhold gjorde sig gældende, især omkring afskedigelser og tilpasning af organisationen. Hovedbudskabet var dog også klart, at den danske forretning må forventes at levere bedre henover året.

Væksten på 13,7 pct. kom i hus, selvom den danske forretning kun leverede en omsætningsvækst på 6,1 pct. Samtlige andre områder leverede en omsætningsvækst på over 20 pct., hvilket grundlæggende er imponerende.

Hvis den danske forretning leverer bedre end 6,1 pct. i de resterende kvartaler, og de andre lande kan fastholde niveauet mere eller mindre, kan 8-12 pct. synes pessimistisk.

Ledelsen accepterede til fulde den tese på telefonkonferencen, men understregede, at man trods en god start på året fastholder forventningerne på 8-12 pct. organisk omsætningsvækst og 15-18 pct. justeret EBITDA-margin. Forklaringen er givetvis forsigtighed med afsæt i de mere formelle makroøkonomiske, -politiske m.v. usikkerheder i Europa.

Vi ser stadig overvejende positivt på investeringscasen i Netcompany og ser med spænding frem til kapitalmarkedsdagen den 1. juni. Her forventer vi at få en klarere forståelse af, hvor hurtigt den internationale ekspansion via særligt Netcompany-Intrasoft kan blive Netcompany-ficeret. Det er ingen hemmelighed, at det grundlæggende har knebet med at få de hidtidige opkøb i Norge, Holland og UK til at præstere på samme niveau som Netcompany i Danmark.

Derfor forventer vi stort fokus på internationaliseringen og en status på ambitionen om at blive et ledende IT-serviceselskab i Europa i 2030. Det hele handler basalt set om skalering i både omsætning og indtjening, bl.a. med baggrund i at kunne ”genbruge” løsninger på tværs af lande og organisationer.

Et indslag på kapitalmarkedsdagen er ”Financial update and 2026 aspirations”, og vi må derfor klart forvente en indikation af, hvor Netcompany er i 2026, hvor man principielt er halvvejs mod den store 2030-ambition.

Hvad, der præcist ligger i ”aspirations”, er svært at sige, men vi forventer som minimum at få en solid indikation af omsætningsvæksten og marginen fremover. Det er nøgletal, som hidtil har været de mest profilerede i Netcompanys investeringscase, og det synes svært at vige bort fra dem – også selvom Intrasoft helt som ventet har udvandet de tidligere flotte niveauer.

Vi vil også have fokus på den fortsatte integration af Intrasoft, eller måske mere omvendt i form af den gradvise inkorporering af Netcompanys særlige arbejdsmodel (”delivery model”) i Intrasoftforretningen. Og på sigt vil vi formentlig også se en fuld sammensmeltning med Netcompany.

Indtjeningen per aktie for i år og de efterfølgende to år lyder lige nu ifølge konsensus på 12,4 i 2023 stigende til 15,8 i 2024 og 18,2 i 2025.

Heri ligger en omsætningsvækst på ca. 10 pct. om året og en lille forbedring af EBITDA-marginen fra 17,4 pct. i år til 18,4 pct. i 2025. 10 pct. om året kan synes konservativt – ikke mindst med tanke på, at 8-12 pct. forventningen i år formentlig skal opjusteres.

Netcompanys egen guidance lyder uændret på 15-18 pct. margin i år, og det var også hovedårsagen til det voldsomme fald i kursen i januar efter fremlæggelsen af forventningerne til 2023. I 2022 leverede Netcompany i øvrigt en margin på 20 pct. Aktien har siden toppen i 2021 omkring 800 været i en lang nedtrend. Både under uroen i oktober og så sent som i marts måned har aktien bundet ud omkring kurs 230. Det er et niveau, som vi skal tilbage til perioden efter børsnoteringen i 2018 for at finde, hvis vi ser bort fra den kortvarige covidkrise i marts 2020.

Det er værd at bemærke selskabet i perioden er fortsat med at vokse, og selvom der har været små bump undervejs, så har der grundlæggende været fremgang i forretningen. Selvom man stadig mangler at bevise, at opkøbene i UK, Holland og Norge kan udvikle sig til solide forretninger ligesom den danske.

Markedsværdien er i dag lige over 13 mia. kr., og selvom det ikke er et brandtilbud, så ser værdiansættelsen attraktiv ud i vores øjne. Vi fokuserer her på Netcompanys grundlæggende forretning og ikke mindst perspektiverne på det marked, man opererer på. Det er uændret et stort og voksende marked med masser af plads til at tage markedsandele. Vi ser ingen grund til at ændre vort kursmål på 330 på nuværende tidspunkt, men det er værd at påpege, at vi stadig kan se konturerne af en attraktiv væksthistorie de næste mange år.

Det kræver, at Intrasoft-opkøbet uændret leverer varen og bliver fuldt integreret i Netcompany og derigennem på sigt bliver løftet til mere permanent højere indtjenings- og vækstniveau. 1. juni bliver vi formentlig klogere på udviklingen de næste tre år.

Steen Albrechtsen

SA og/eller nærtstående ejer aktier i Netcompany

Aktuel kurs 264,70

Kursmål (6 mdr.) 330,00

Disclaimer: Læs her om ØU’s aktieanalyser

Netcompany - konkurrentnøgletal

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Dagens Nyheder Middag - Investering

Vær et skridt foran. Få de vigtigste analyser af danske aktier og aktiemarkedet
Udkommer hver dag kl. 12.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Følg virksomhederne fra denne artikel
Skriv dig op her, og modtag en mail direkte i din indbakke, så snart vi skriver om virksomhederne, du følger.

Jobannoncer

Analytisk stærk økonomiprofil med interesse for grøn omstilling
Region Sjælland
Chefkonsulent til finanslovsarbejde i Miljø- og Ligestillingsministeriets departement
Region Hovedstaden
Senior Accountant – få sparringspartnere fra hele Europa (fuldtid)
Region Syddanmark
Finance Controller – få sparringspartnere fra hele Europa (fuldtid)
Region Syddanmark
Er du Midtsjællands stærkeste økonomiansvarlige?
Region Sjælland
Erhvervskonsulent til Erhverv og Iværksætteri i Svendborg Kommune
Region Syd
CODAN Companies ApS søger en Transfer Pricing Specialist
Region Sjælland
Nyt job
International Sales Manager til Salg & Marketing
Region Syddanmark.
Informationsspecialist til Data Governance
Region Hovedstaden
Medarbejder til vurdering af investeringsejendomme
Region Syd
Finance Process Owner/Product Owner til Koncernfinans
Region Hovedstaden
Business Analyst
Region Sjælland
ØKONOMICHEF TIL GLOSTRUP BOLIGSELSKAB
Region Hovedstaden
Udløber snart
Fondsrådgiver til behandling af ansøgninger og projektopfølgning
Region Hovedstaden
Direktør – Destination Kystlandet
Region Midt
Nyt job
Vil du være med til at uddanne Finansøkonomer, Au i finansiel rådgivning og P.ba. i Finans?
Region Sjælland.
Økonomikonsulent til BUPL’s økonomienhed
Region Hovedstaden
Nyt job
Strategikonsulent søges til Dansk Erhverv
Region Hovedstaden
Financial Controller for Stena Bulk A/S
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank