Bavarian Nordics skal skrue op for salget af den populære vaccine mod abekopper, mpox, i de kommende kvartaler, hvis vaccineproducenten skal leve op til sine egne forventninger for året.
Det står klart efter første kvartal, hvor vaccinen har solgt for 848 mio. kr., mens forventningerne til hele årets salg af vaccinen ligger på 4,4 mia. kr. Dermed udgør vaccinen også langt størstedelen af den samlede guidance på 6 mia. kr.
– I virkeligheden er det lidt et lavt kvartal på mpox og smallpox i forhold til, at vi skal op de her 4,4 mia. kr. for hele året. De andre kvartaler er nødt til at blive stærkere, siger Henrik Juuel, der er finansdirektør i Bavarian Nordic.
Han ser dog situationen som helt naturlig og er heller ikke bekymret for, at de kommende kvartaler nok skal kompensere.
– Det er et spørgsmål om ordreflow og den produktionsplan, der ligger. Den er startet op sidste år, og så handler det om, hvornår de færdiggøres og frigives. Det er ordreflow og naturlig logistik, lyder det fra finansdirektøren.
SER STADIG ET BEHOV
Bavarian Nordics regnskaber er kendetegnet ved at kunne vise store udsving på kvartalsbasis, og det skyldes netop, at både ordrer og faktureringer lander i klumper, der kan give afvigelser, som skyldes timingen.
Ifølge finansdirektøren forløber forretningen og vaccinesalget efter planen.
– Det ser fint ud, vi eksekverer på de ordrer, og vi skal nok få produceret og leveret de doser, der skal til, siger han.
– Vi har lukket et par ordrer i første kvartal. Det er ikke nogle, der giver anledning til at justere guidance, men det er et signal om, at der stadigvæk er et behov derude, lyder det videre.
Bavarian Nordic kunne i andet halvår sidste år annoncerer en række større ordrer med myndigheder og lande, der rettede blikket mod mpox-vaccinen efter større udbrud af abekopper blussede op hen over sommeren. I år er større ordrer indtil videre udeblevet, men Henrik Juuel forventer, at det kan komme.
– Vi forventer at se et godt mix. De mindre ordrer, vi har fået, er enten til mindre lande eller til at reagere på et udbrud, siger han.
– Vi har også dialoger med flere myndigheder, men det kan tage længere tid, end når de reagerer på konkret udbrud. Vi forventer flere ordrer også af større kaliber, tilføjer han.
Henrik Juuel fremhæver desuden salget af de tilkøbte vacciner fra GSK, der har vist fremgang det seneste kvartal. Særligt salget af rabies-vaccinen er kommet op i omdrejninger. Salget af vaccinerne Rabipur/Rabavert mod hundegalskab og Encepur mod vesteuropæisk flåtbåren hjernebetændelse har under coronapandemien været påvirket, da Rabipur bruges som rejsevaccine, men vaccinesalget er løftet i takt med genåbningen.
I årets første kvartal blev der solgt for 243 mio. kr. af Rabipur mod 117 mio. kr. året før. Salget af Encepur endte på 87 mio. kr. i kvartalet mod 69 mio. kr. året forinden.
.\\˙ MarketWire