Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

TDC forlader Basisporteføljen

Linda

lørdag 22. oktober 2016 kl. 16:28

Vi reducerede investeringsgraden i Basisporteføljen en smule i denne uge, da TDC blev solgt fredag. Det skete med en gevinst på 2,6%.

TDC har været i gang med en pæn stigning gennem et stykke tid, men det seneste kursfald i aktien var bekymrende stort. På trods af fredagens stigning ligner det i første omgang en afslutning på stigningen, og måske derefter en sivende aktiekurs. Vi valgte den sikre løsning, som dels hjemtager gevinsten og dels frigiver kapital til en ny investering. En sådan investering blev dog ikke foretaget fredag, da der på kort sigt ikke var oplagte købsmuligheder. Ganske vist havde både Pandora og DSV leveret flotte stigninger i løbet af ugen, men for Pandoras vedkommende har stigningen været så kraftig at et tilbagefald vil være naturligt.

Og for DSV’s vedkommende har aktiens stigning kun bragt kursen op til det niveau omkring 335-340 som i august og september satte en stopper for DSV’s videre stigning.

I stedet valgte vi at holde pengene under madrassen på kort sigt, og i stedet afvente udviklingen i næste uge.

Blandt de resterende aktier i Basisporteføljen konkurrerede A.P. Møller-Mærsk B, Matas og Ambu om at blive ugens mest profitable investering. Disse tre aktier leverede alle stigninger i intervallet 3,6-4,7%.

Set i forhold til både Copenhagen Benchmark og C20-indekset sakkede vi en smule bagud i denne uge, og det skyldes bl.a. Pandoras kraftige stigning. En anden årsag er at børsens tungeste aktie, Novo Nordisk, har standset sit fald, og i stedet er begyndt at arbejde sig opad. Hvor længe det er tilfældet vil vise sig.

Vi har på kort sigt ikke planer om at lægge Novo Nordisk i porteføljen, men hvis den voldsomme nedtur for Novos aktiekurs viser sig at have været en overreaktion, vil vi overveje at gå efter en gevinst i børsens største selskab.

se Basisporteføljen her

læs hele udgivelsen her

Bruno Japp

 

Hvad er Basisporteføljen?
Basisporteføljen er en fiktiv portefølje, som er AktieUgebrevets bud på, hvordan en privat portefølje kan administreres med en tidshorisont på 1-3 måneder for sine handler. Porteføljen har en forsigtig tilgang til aktiemarkedet, og målet er at opnå et højere afkast end markedets gennemsnit over en årrække med både op- og nedturer. Vi anbefaler, at modelporteføljen anvendes som inspiration og ikke til kopiering.

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Få dagens vigtigste
økonominyheder hver dag kl. 12

Bliv opdateret på aktiemarkedets bevægelser, skarpe indsigter
og nyeste tendenser fra Økonomisk Ugebrev – helt gratis.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev.  Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Relaterede nyheder

Jobannoncer

SUN-AIR i Billund søger en kreditorbogholder
Region Syddanmark
Finansiel controller med stærk forretningsforståelse
Region Sjælland
Financial Controller til HMF Group A/S
Region Midt
Udløber snart
Dansk Sygeplejeråd søger en regnskabskonsulent med digitalt mindset og med erfaring i regnskabsprocessen fra A-Z (barselsvikariat)
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank