Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Tegn på svaghed i aktiemarkedet

Linda

lørdag 20. august 2016 kl. 14:45

På overfladen ligner kursbevægelserne her i august en stabil sidelæns bevægelse på aktiemarkedet. Men nu begynder der at dukke signaler om, som indikerer en afmatning i markedets underliggende styrke.

Copenhagen Benchmark (CB) svinger stadig omkring 1255, og det ses tydeligt på begge de øverste figurer nedenfor. Det sender signalet om et roligt marked med en stabil sidelæns bevægelse, men den fortolkning holder desværre ikke vand.

For det første er der næsten pr. definition ikke noget som hedder en stabil sidelæns bevægelse på aktiemarkedet. Der vil altid være enten en tro på fremgang, en frygt for tilbagegang, eller en generel usikkerhed, og alle tre forhold vil skabe væsentlige kursbevægelser. En tilsyneladende stabil sidelæns bevægelser er derfor normalt indledningen til en langt mere markant bevægelse.

For det andet viser udviklingen i nederste figur til højre et lidt andet billede end CB. RSI14 viser os den underliggende styrke i markedet, og RSI14-figuren vil ofte være lidt forud for kursbevægelserne.

Hvis vi ser nærmere på RSI14-figurens bevæ-gelse i august, så konstaterer vi at styrken i markeet toppede ved indgangen til august, og at den derefter har været svagt faldende. Det ser vi af de faldende toppe og bunde i figuren.

Der er på ingen måde tale om en dramatisk afvigelse fra CB’s kursgrafer, men det er interessant at styrken i markedet onsdag nåede ned på et niveau, vi skal helt tilbage til den 7. juli for at finde. Det er ikke det signal, man umiddelbart ville udlede af CB’s vandrette svingninger omkring 1255-niveauet. Endnu er svagheden kun krusninger på overfladen, men det er den slags signaler, der skal holdes øje med. Vokser de sig stærkere, er det tid til at reducere i porteføljerne.

læs hele udgivelsen her

Bruno Japp

 

7d1d9896d5f0024dee65

A2614a3bb89052f384b6

6c60d5bf173e50fce6ecFcfa66b782a3f4cd5337

 

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

[postviewcount]

Jobannoncer

No data was found

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank