Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Ledelse

Chefredaktøren – Q3-regnskabssæson har været mere god end dårlig

Morten W. Langer

mandag 20. november 2023 kl. 9:00

Chefredaktøren – Q3-regnskabssæson har været mere god end dårlig

Kære læser

Med ugens haglbyge af Q3-regnskaber fra de store danske børsselskaber er vi godt igennem den aktuelle regnskabssæson. Vi har ikke den endelige konklusion på, hvordan det er gået. Men vi har et klart billede;

Det startede rigtig dårligt: Danske og internationale analytikere forventede for en måned siden, at de danske C25-selskabet samlet set ville levere et fald i de gennemsnitlige overskud på tre pct. i forhold til samme kvartal sidste år. Ved opgørelsen fra forrige tirsdag stod barometeret på minus 28 pct.

Man kan altså konkludere, at regnskaberne i starten af sæsonen har storskuffet. Det drejer sig naturligvis om blandt andet A.P. Møller-Mærsk, hvor vi gennemgår Q3-regnskabet i denne udgave. Også de kæmpestore nedskrivninger i Ørsted har trukket meget ned. Vi bringer to dybdeanalyser af den halvstatslige grønne energikoncern i denne udgave med fokus på, hvad der gik galt, og hvordan udsigterne er.

Andre skuffelser har været Coloplast, Royal Unibrew og Demant. I hvert fald er ledelsernes udmeldinger om regnskabstal og forventninger ikke faldet i god jord hos analytikerne, for regnskabet blev efterfulgt af kursfald.

Der var også kursfald i Netcompany, som fortsat kæmper med sin danske forretning, og hvor analytikerne tilsyneladende er usikre på, hvornår den store forretning igen leverer solid fremgang. Se også analysen af Netcompany i denne uge.

Men det er langt fra negativt det hele: I denne uge har der været en perlerække at solide eller flotte regnskaber, som også er blevet belønnet af investorerne.

Flere af de tidligere skrantende selskaber begynder for alvor at vise positive tegn, blandt andet Ambu, GN Store Nord og Vestas, som vi også ser nærmere på i denne uge.

Oveni kommer, at Pandora fortsætter festrejsen med en imponerende fremgang, og der kom endnu en opjustering fra ledelsen. Og NKT’s ledelse varsler fortsat et milliardstort ordreboom de kommende år, så kabelkoncernen står fortsat til at kunne blive en af de næste års helt store vinderhistorier.

Også Genmab leverede solide resultater, og FLS øgede ordrebeholdningen og holder sporet i mineforretningen, men cementforretningen er ramt af de svagere konjunkturer.

Langt hen ad vejen er det overordnede aktuelle billede, at hovedparten af de store danske børsselskaber navigerer solidt og flot gennem de stadig vanskeligere markedsvilkår, hvor særligt makroøkonomien i Europa nu bremser klart op.

Selskabernes ledelser viser over en bred kam en rigtig god evne til at navigere i dette miljø, og det skyldes også for flere selskaber dominerende markedspositioner i mindre konjunkturfølsomme markeder.

Vi kommer tilbage med en endelig status på Q3-regnskabsæsonen lidt senere, når alle resultater er i hus.

Morten W. Langer

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Få dagens vigtigste
økonominyheder hver dag kl. 12

Bliv opdateret på aktiemarkedets bevægelser, skarpe indsigter
og nyeste tendenser fra Økonomisk Ugebrev – helt gratis.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev.  Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

No data was found

Mere fra ØU Ledelse

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Og modtag ØU’s rapport om Top 40 Ledelseskonsulenter gratis.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank