Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

FLSmidth klar til at fuldende opsplitning

Steen Albrechtsen

tirsdag 06. februar 2024 kl. 11:55

FLSmidth klar til at fuldende opsplitning

FLSmidth er ved at nå målstregen i opsplitnin­gen i to forretningsenheder, og nu tager man næste store skridt og gør klar til at skille sig af med den mindst perspektivrige forretning. 2024 bliver nu endnu et overgangsår, for Cement er formentlig først solgt i 2025.

FLSmidth benyttede ugen til at offentliggøre fore­løbige hovedtal for 2023, 2024-forventninger og ikke mindst, at Cement nu officielt sættes til salg.

Cementforretningen er på nogle måder en skrantende forretning, hvor indtjeningen har været svingende og væksten til at overse, men FLSmidth har med egne ord ryddet op og skåret til, og ikke mindst sænket risikoen i forretningen betydeligt.

FLSmidth offentliggør det fulde årsregnskab den 21. februar, og det mest interessante bliver at se hvilke ord, der bliver puttet på cementforretningen, og om salgsprocessen, der givetvis vil tage fokus det meste af året.

Når det er sagt, er det også værd at minde om, hvordan investorerne nok overreagerede lidt på den faldende ordreindgang i cementforretningen, fordi Cement overordnet set fylder meget lidt og også udgør en begrænset værdi. Der er risiko for, at man med udmeldingen om salgsplanerne for Cement kan komme til at fokusere lidt for meget på, hvad den vil indbringe, hvornår salget kan være afsluttet, og hvordan provenuet skal fordeles.

Basalt set kan det for investorerne ”næsten” være lige meget, hvad prisen bliver, for det er i den tilbageværende Mining forretning, den store værdi ligger fremadrettet. Cement vil ifølge 2026-strate­gien trods solide driftsforbedringer formentlig kun bidrage med 1/6 af koncernindtjeningen.

Opsplitningen og den nu fastlagte salgsproces for det mindst fremtidssikre ben følger på mange måder en kapitalfondsdrejebog, og det bliver interessant at se, om storaktionæren Altor vil følge op på sidste års aktieopkøb og bringe ejerandelen over 14,9 pct.

Aktien har nu i snart et års tid ligget omkring kurs 300 og faktisk lavere de seneste 3-4 måneder, mens mange andre aktier har gjort det rigtig godt. Det gør det oplagt, at FLSmidth har et efterslæb, men omvendt lægger de makroøkonomiske usik­kerheder også et pres på kursen og forretningen.

Dette til trods ser vi stadig en fin fremtid for FLSmidth – især når Mining står alene tilbage med bedre marginer. Vi mener grundlæggende, at det ikke er et spørgsmål om, hvorvidt det bliver bedre, men blot hvornår.

2024 ser dog ud til at blive præget af salgspro­cessen og de sidste justeringer af organisationen i Mining. Det gør året til endnu et overgangsår, således at Mining fra 2025 kan levere stærke præ­stationer, som slår fuldt igennem, når Cement er væk, og de sidste afviklingsaktiviteter er borte med udgangen af 2024.

Vi fastholder vort kursmål på 350 med en købsanbefaling på både kort og lang sigt. I første omgang er vi ganske trygge ved, at marginforbed­ringerne i Mining alene bør være nok til at drive indtjeningen og aktien højere, selvom omsætnin­gen bliver lidt fladere end oprindeligt ventet pga. makroøkonomien.

Steen Albrechtsen

SA og/eller dennes nærtstående ejer aktier i FLSmidth

Konklusion

Aktuel kurs 290,20

Kortsigtet (< 3 mdr.) Køb

Langsigtet (12 mdr.) Kursmål 350

Disclaimer: Læs her om ØU’s aktieanalyser.

Flsmidth - aktuelle sigmaler

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Dagens Nyheder Middag - Investering

Vær et skridt foran. Få de vigtigste analyser af danske aktier og aktiemarkedet
Udkommer hver dag kl. 12.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Følg virksomhederne fra denne artikel
Skriv dig op her, og modtag en mail direkte i din indbakke, så snart vi skriver om virksomhederne, du følger.

Jobannoncer

No data was found

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank