Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Nyt analyseelement i ØU Formue: Aktuelle aktier, der bør holdes øje med

Bruno Japp

tirsdag 26. marts 2024 kl. 10:45

Aktuelle aktier, der bør holdes øje med

Her gennemgår vi de aktier, som lige nu vækker opmærksomhed ud fra en teknisk synsvinkel. Det kan være ved en stigning op gennem en modstandslinje, et fald ned gennem en støttelinje, udbrud fra en trendkanal, en tilstand af overkøbt eller -solgt som følge af en hurtig stigning eller et hurtigt fald etc.

FLSmidth Anbefaling: Køb – Aktuel kurs: 352,00

FLSmidth brød i februar gennem modstanden ved kurs 315, og efter en kort test af gennembruddet i starten af marts fortsatte kursen opad. Nu angriber FLSmidth næste modstand, som ligger i 345. Det niveau var i juli 2023 stopklodsen for en flot stigning. Overvindes modstanden denne gang, er der fri bane opad.

Harboes Bryggeri Anbefaling: Køb – Aktuel kurs: 89,60

Harboes Bryggeri tog alle på sengen med en tilsyneladende vellykket turn-around. Det sendte kursen lodret i vejret fra niveauet omkring støttelinjen ved kurs 67,5. På kort sigt bør man dog være opmærksom på, at aktien p.t. er overkøbt med en RSI14-værdi på over 80. Afvent derfor et kursfald, før et køb overvejes.

Danske Bank Anbefaling: Køb – Aktuel kurs: 203,60

Danske Bank holdt sig i kursintervallet 155-170 indtil slutningen af 2023, men derefter er det gået stabilt opad. Kursen holder sig indenfor rammerne af en stigende kurskanal.

NKT Anbefaling: Køb – Aktuel kurs: 588,50

NKT’s udbrud fra kursintervallet 330-440 i december 2023 blev testet succesfuldt én gang, og siden er kursen steget stejlt. Et eventuelt fald ned mod kursniveauet 560-570 vil være en købsmulighed.

Zealand Pharma Anbefaling: Hold – Aktuel kurs: 719,00

Zealand Pharma sætter konstant nye All-Time-High kurser, og kursen svinger styrkemæssigt i intervallet 50-80 på en skala mellem 0 og 100. Det er i den høje ende med risiko for at overskride grænsen for at blive overkøbt. Bemærk endvidere, at omsætningen i aktien er kraftigt faldende.

Alm. Brand Anbefaling: Hold – Aktuel kurs: 13,17

Alm. Brand har i første omgang flyttet sig fra kursintervallet 10,0-11,5 til det nye interval 11,5-13,2. Loftet i dette interval ramte Alm. Brand for lidt over et år siden, men nu testes det igen. Aktiens styrke taler for et afgørende gennembrud denne gang.

Per Aarsleff Anbefaling: Hold – Aktuel kurs: 344,50

Per Aarsleff har siden maj 2023 været parkeret i kursintervallet 300-345, og trods gentagne forsøg på et udbrud herfra er det stadig situationen. Men måske bliver det aktuelle udbrudsforsøg anderledes. Vi hæfter os således ved, at kursens seneste fald fra loftet i det nævnte interval standsede halvvejs nede i intervallet, og det indikerer en stigende underliggende styrke i aktien.

Bavarian Nordic Anbefaling: Sælg – Aktuel kurs: 156,80

Bavarian Nordic forsøgte tre gange at komme forbi modstanden ved kurs 180, men det mislykkedes hver gang. Samtidig ligger de to seneste kurstoppe lavere end den forrige, og det fortæller om en aftagende styrke i aktien.

Bruno Japp

Tidshorisont for anbefalinger: Kommentarerne er primært baseret på teknisk analyse med en tidshorisont på 2-3 uger og ikke dybdegående fundamentalanalyser. Ovenstående anbefalinger kan pga. den korte tidshorisont afvige fra vores anbefalinger med en længere tidshorisont andetsteds i ØU Formue.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at en aktie kan være købs- eller salgsegnet på kort sigt uden at være det på længere sigt. Bemærk endvidere, at købs- og salgsanbefalingerne kun er vejledende.

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Dagens Nyheder Middag - Investering

Vær et skridt foran. Få de vigtigste analyser af danske aktier og aktiemarkedet
Udkommer hver dag kl. 12.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

No data was found

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank