Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Life Science

Det tog vi med fra Life Science Investor Konferencen d. 20. marts

Steen Albrechtsen

onsdag 10. april 2024 kl. 11:40

Det tog vi med fra Life Science Investor Konferencen d. 20. marts

Økonomisk Ugebrev afholdt Life Science Investor Konference d. 20. marts, og de præsenterende selskaber var Dicot, Expres2ion Biotechnologies, Alligator Bioscience og Hamlet Biopharma. Første og sidste selskab viste sig at være interessante nye bekendtskaber fra Spotlight-børsen, mens ExpreS2ion og særligt Alligator Bioscience formentlig er godt kendte af vore læsere allerede. Her følger et kort referat af præsentationer, men vi anbefaler naturligvis, at man ser præsentationerne for at få alle vinkler med.

Dagen blev indledt med en relativt kort opdatering af undertegnede fra Økonomisk Ugebrevs Life Science redaktion. Markedsopdateringen fokuserede på Life Science sektoren og blev suppleret med en samling af forskellige observationer, grafer og tabeller. Der var en del fokus på fedme/obesity, herunder en række observationer fra Novo Nordisks seneste kapitalmarkedsdag og et hurtigt blik på nogle af de andre håbefulde selskaber indenfor området.

Den fulde samling af præsentationslides kan ses her.

LS Konf 01

For Dicot præsenterede CEO Elin Trampe. Selskabet er i den tidlige kliniske udviklingsfase og i øjeblikket noteret på Spotlight-børsen med en markedsværdi lige over 160 mio. SEK.

Selskabet udvikler lægemidler indenfor seksuel dysfunktion med LIB-01 mod erektil dysfunktion (ED) som det mest fremskredne projekt. LIB-01 er i øjeblikket på vej til at afslutte fase 1 studie med data forventet i 2. kvartal. Ligesom det stod klart på ØU Life Science investorkonferencen i september i Initiator Pharmas præsentation, så er seksuel dysfunktion et meget stort marked, hvor der reelt set ikke er set nye lægemidler i dette årtusinde. Man skal mere eller mindre tilbage til det banebrydende Viagra for at finde det sidste store udviklingsskridt.

Dicots lægemiddelkandidat LIB-01 adresserer flere af de udfordringer og bivirkninger, som de nuværende lægemidler på det 5 mia. USD store marked – og ikke mindst brugerne – kæmper med. Næste skridt er forventeligt et fase 2a studie senere på året med ca. 100 patienter og data i 2025. Dicot hentede lidt kapital i november, men der skal bruges mere kapital til at finansiere fase 2a studiet.

Et interessant selskab, der sigter mod et kæmpe marked, men også et selskab tidligt i udviklingsfasen med lang vej igen.

Se Dicots præsentation her.

LS Konf 02

For ExpreS2ion Biotechnologies præsenterede CFO Keith Alexander. Selskabet udvikler en brystkræftvaccine som sit mest fremskredne projekt på baggrund af sin antigen/protein-platformsteknologi ExpreS2. Selskabet har 20 fuldtidsansatte tilbage i Hørsholm og en aktuel markedsværdi omkring 120 mio. SEK.

Selskabet kæmper stadig med efterveerne fra covid-19 vaccineprojektet, som Bavarian Nordic overtog udviklingen af. Man har netop i det 34 % ejede datterselskab AdaptVac modtaget en milepælsbetaling på 10 mio. EUR fra Bavarian Nordic, som mere eller mindre afslutter det langstrakte forløb med den danske cvoid-19 vaccine. Den var principielt en rimelig klinisk succes, men nåede som bekendt aldrig det kommercielle stadie. Det er endnu ikke specificeret, hvor mange af de 10 mio. EUR, der kommer retur til aktionærerne i AdaptVac, og dermed ExpreS2ion for 34 % vedkommende.

Selskabets nuværende, fremmeste projekt i pipelinen er brystkræftvaccinen ES2B-COO1, som er tæt på at kunne starte fase 1 studie. Vaccinen er rettet mod den farlige HER2+ brystcancer, der typisk er mere aggressiv. De nuværende lægemidler dækker et marked på op mod 10 mia. EUR.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at brystkræftvaccinen trods sit navn primært er et terapeutisk lægemiddel og ikke en egentlig vaccine i normal forstand. Den repræsenterer et markedspotentiale på op til 2,8 mia. EUR/år ved peaksale, og forudsætningerne herfor blev gennemgået i præsentationen ca. 18 min. inde.

Se den fulde præsentation her.

LS Konf 03

For Alligator Bioscience præsenterede CEO Søren Bregenholt.

Efter lang tids fokus på det ledende projekt mitazalimab, som leverede de gode fase 2 toplinjedata i metastatisk pancreas-cancer i slutningen af januar, var fokus denne gang lidt mere rettet mod, hvad der kommer efter mitazalimab.

Nøglen er teknologiplatformen Neo-X-Prime, som på flere punkter kan forbedre behandlingen af solide tumorer. Molekylet kan bl.a. forbedre immunsystemet og t-cellerne ved hele tiden, at ”videreuddanne” eller opdatere dem på tumorens profilering og dermed bedre slå tumoren ihjel. Perspektiverne ser spændende ud, og selskabets pipeline og partnere begynder også at træde ud af mitazalimabs skygge. Det første Neo-X-Prime molekyle er dog formentlig stadig et par år fra klinikken.

Neo-X-prime fokus betød dog ikke, at mitazalimab blev glemt, og der blev både talt om partnerskaber, fase 2 data og det mulige design af det kommende fase 3 studie, der forventes klar til opstart næste år. Næste data-readout fra fase 2 studiet forventes i juni måned, ligesom den helt store nyhed i år stadig vil være på partnerfronten.

Se Søren Bregenholts præsentation her.

LS Konf 04

Bestyrelsesformand Catharina Svanborg præsenterede Hamlet BioPharma, der er et svensk biotekselskab noteret på Spotlight-børsen. Selskabet har en tung baggrund i det akademiske miljø i Lund og et bredt netværk og en pipeline med helt op til 15 lægemiddelkandidater i primært den tidlige udviklingsfase, som dog alle har vist effektivitet i dyre-modeller. 2 af projekterne er dog allerede i fase 2.

Det ene af disse projekter er Alpha1H, som targeterer blærecancer. Cancercellerne slås ihjel og bliver transporteret ud af kroppen med urinen. Blærecancer er en af de mest hyppige cancere med en dødelighed i den høje ende og dyre behandlinger, fordi det er svært at finde effektive lægemidler uden store bivirkninger. Alpha1H projektet er tiltænkt at ende hos en partner, og det var indtrykket, at forhandlingerne er sat i gang. Næste skridt er forberedelse af et fase 3 studie efter samtaler med FDA.

Hamlets 2. fase 2 projekt er immunmodulatoren IL-1 receptor agonisten IL1-RA, som er i udvikling i to indikationer. Blære-smerter i form af smertefuld blæresyndrom (bladder pain syndrome) og akut blærebetændelse (acute cystitis). Særligt interessant er det, at IL1-RA kan være et alternativt til antibiotika og ser ud til at have en effekt. Dyremodeller har vist stærk effekt i celler med antibiotika-resistens.

Hamlets strategi er ikke selv at bygge en marketing-organisation, og det giver mulighed for, at man godt kan tage en hel del af projekterne i pipelinen videre i udviklingen, uden at finansieringen bliver en umulighed. Med 167 mio. udestående aktier efter en emission på 46 mio. SEK i februar er Hamlet rimeligt polstret finansielt, og selskabet har en markedsværdi i omegnen af 350 mio. SEK.

Se hele Catharina Svanborgs præsentation her.

Steen Albrechtsen

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Dagens Nyheder Middag - Investering

Vær et skridt foran. Få de vigtigste analyser af danske aktier og aktiemarkedet
Udkommer hver dag kl. 12.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Følg virksomhederne fra denne artikel
Skriv dig op her, og modtag en mail direkte i din indbakke, så snart vi skriver om virksomhederne, du følger.

Jobannoncer

No data was found

Mere fra ØU Life Science

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank