Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Kultur

SIF: Fordoblet aktiekurs stadig 20 pct. for lav

Bruno Japp

fredag 09. august 2024 kl. 11:55

SIF: Fordoblet aktiekurs stadig 20 pct. for lav

Silkeborg IF Invest leverede i juli årets fjerde opjustering, og årets indledende forventninger er nu hævet med 25 mio. kr. Aktiekursen er fordoblet de seneste tre år, men manglende kendskab til aktien kombineret med usikkerhed omkring den økonomiske betydning af sportslige resultater betyder, at aktiens potentiale undervurderes.

I ØU Formue 12/2024 påstod vi, at Silkeborg IF Invests konservative forventninger var misvisende, og halvvejs inde i regnskabsåret 2024 gælder påstanden stadig.

I 2023 foretog man fire opjusteringer af det oprindeligt forventede overskud på 0-10 mio. kr. før eventuel dagsværdiregulering af investeringsejendomme og endte året med et overskud på 40,6 mio. kr. Det antal opjusteringer har man allerede nået i løbet af de første syv måneder af 2024.

Efter endnu engang at indlede året med et forventet overskud på 0-10 mio. kr. før eventuel dagsværdiregulering af investeringsejendomme har fire opjusteringer foreløbig hævet forventningerne til 25-33 mio. kr.

Den fjerde opjustering fik vi i starten af juli i forbindelse med salget af Stefán Teitur Thórdarson, men det er værd at bemærke, at de to foregående opjusteringer ikke var knyttet til spillersalg. Her var begrundelsen i begge tilfælde, at ”Den forretningsmæssige udvikling i selskabets fodboldsegment udvikler sig bedre end forventet”.

Selvom betydningen af sportslige resultater medfører større usikkerhed omkring de fremtidige indtægter end hos de fleste andre børsnoterede selskaber, er indtrykket, at den valgte forsigtighedsgrad er ude af trit med virkeligheden.

Hvis vi ser på SIF’s resultat af den ordinære drift ekskl. dagsværdiregulering af investeringsejendomme de seneste fem år, har det gennemsnitligt været 39,1 mio. kr. Udsvingene har dog været betydelige, og hvis vi ser bort fra både det bedste og det dårligste resultat, bliver gennemsnittet 27,5 mio. kr. I 2024 er forventningerne efter fire opjusteringer foreløbig et resultat i intervallet 25-33 mio. kr.

Det er forståeligt, hvis man som investor holder sig fra et selskab, hvor det aktuelle resultat bygger på store engangsindtægter, som ikke tegner et realistisk billede af selskabets indtjeningsevne. Men når en indtægtspost i seks af de seneste syv år bidrager med et tocifret millionoverskud, må der sættes spørgsmålstegn ved holdbarheden af dette argument.

Og hvad er så konsekvensen heraf? Efter vores vurdering gør det Silkeborg IF Invest til en undervurderet aktie med en traditionel forretning som fundament og med fodbold som en forholdsvis risikofri lottokupon med mulighed for store ekstraordinære indtægter fra deltagelse i internationale kampe.

Selskabet leverer en større værdiskabelse for aktionærerne end gennemsnittet af de børsnoterede selskaber, og aktiemarkedet har i det skjulte kvitteret ved at fordoble kursen de seneste tre år.

Her bør stigningen imidlertid ikke standse, og vi hæver kursmålet til 30,8 fra 24,8 i ØU Formue 12/2024.

Konklusion

Aktuel kurs 24,60
Kortsigtet (< 3 mdr.) Køb
Langsigtet (12 mdr.) Kursmål 30,8

Bruno Japp

Disclaimer: Læs her om ØU’s aktieanalyser.

Silkeborg IF - aktuelle signaler

[postviewcount]

Følg virksomhederne fra denne artikel
Skriv dig op her, og modtag en mail direkte i din indbakke, så snart vi skriver om virksomhederne, du følger.

Jobannoncer

Erfaren økonom til politisk team
Region Hovedstaden
Udløber snart
Budgetchef til Rigshospitalet
Region Hovedstaden
Økonomi- og ressourcedirektør til Hotel- og Restaurantskolen
Region Hovedstaden
ØKONOMICHEF TIL SETTLEMENTET VESTERBRO
Region Hovedstaden
Senior Advisor in the International Team
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Kultur

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank