Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Ambus opjustering imponerede ikke investorerne

Bruno Japp

tirsdag 13. august 2024 kl. 11:55

Ambus opjustering imponerede ikke investorerne

Ambu har overgået egne forventninger i år med to opjusteringer allerede inden 3. kvartalsregnskabet. Men på trods af den præstation belønnede markedet ikke aktionærerne for den seneste opjustering, som fandt sted i juli. Ambus tocifrede vækst er allerede indregnet i værdiansættelsen, og med en forventet Price/Earnings i 2024 på 74 er der ingen margin til fejltagelser.

Ambu opjusterede allerede mellem 1. og 2. kvartal forventningerne til det forskudte regnskabsår 2023/24. Det er usædvanligt tidligt for en opjustering, og den blev fulgt op af endnu en opjustering, da Ambu midt i juli afslørede hovedtallene i det 3. kvartalsregnskab, som bliver offentliggjort den 30. august.

For vores læsere var det dog ikke helt overraskende, da vi i den seneste analyse af Ambu i ØU Formue 14/2024 vurderede, at forventningerne efter den første opjustering stadig var til den konservative side.

Nu har Ambu endnu engang hævet forventningerne til 2023/2024, og det rejser spørgsmålet, om forventningerne stadig holdes på et konservativt niveau, eller om vi kan forvente endnu en opjustering i slutningen af året.

Hævede forventninger

De nye forventninger til den organiske vækst lyder på 12-14 pct. (tidligere 10-12 pct. og oprindeligt 7-10 pct.), og en EBIT-margin før særlige poster på 11-13 pct. (tidligere 10-12 pct. og oprindeligt 8-10 pct.). Der er altså tale om en ganske betydelig forbedring af både vækst og profitabilitet i forhold til forventningerne ved regnskabsårets start.

Begrundelsen for den seneste opjustering af forventet organisk vækst oplyses som ”…continued strong growth in Endoscopy Solutions and solid growth in Anaesthesia & Patient Monitoring”.

Der præsenteres altså ikke nogen ny og overraskende forklaring på, at de oprindelige forventninger tilsyneladende skød så langt forbi målet. Det underbygger vores formodning om, at de oprindelige forventninger var overdrevent konservative.

Når man ser på de konkrete tal, er det nærliggende at sige det samme om de nye forventninger. Også selvom de er opjusteret to gange i år.

Den organiske vækst i omsætningen var således 15,0 pct. i 3. kvartal mod 8,1 pct. i samme kvartal i fjor, og for regnskabsårets første tre kvartaler har den organiske vækst været 14,9 pct. mod 5,4 pct. i fjor.

Regnskabsårets sidste kvartal skal altså gå særdeles dårligt, hvis ikke Ambus organiske vækst skal slutte året i toppen af de seneste forventninger. Eller højere.

Næsten det samme gælder for EBIT-marginen før særlige poster, som i regnskabsårets første tre kvartaler har været 12,4 pct. mod 5,8 pct. i samme periode i fjor. Her ligger man dog p.t. indenfor rammerne af den seneste opjustering.

En tredje opjustering i løbet af 2023/24 vil ikke være en overraskelse, men den er langt fra så sikker, som den første og til dels den anden. Man bør derfor ikke kalkulere med den i vurderingen af en rimelig kurs for Ambu-aktien.

Ingen kursstigning på opjustering

Aktiekursens manglende reaktion på den seneste opjustering indikerer, at det også er synspunktet hos den dominerende del af investorerne. Ambu fastholder således stort set sin position i kursintervallet 130-140.

Den kurs ligger væsentligt over vores seneste 12 måneders kursmål på 110 i Formue 14/2024, og på baggrund af de foreliggende oplysninger ser vi ingen anledning til at hæve det.

Vi anerkender, at Ambus vækst er bemærkelsesværdig, men med en forventet Price/Earnings på 74 i 2024 er væksten allerede indregnet i den aktuelle værdiansættelse. Endda med en gavmild hånd, som ikke tager tilstrækkeligt hensyn til usikkerhed og risiko. Vi er ikke parate til at give slip på en risikopræmie i en aktie, hvor kursen baserer sig på tårnhøje forventninger adskillige år ud i fremtiden.

Konklusion

Aktuel kurs 138,25
Kortsigtet (< 3 mdr.) Hold
Langsigtet (12 mdr.) Kursmål 110

Bruno Japp

Disclaimer: Læs her om ØU’s aktieanalyser.

Hvem er Ambu?

Ambu er en dansk, multinational medicinalteknologisk virksomhed, der udvikler, producerer og leverer innovative sundhedsløsninger inden for engangsendoskopi, anæstesi og patientmonitorering.

Ambu er markedsledende inden for engangsendoskopi og er til stede i de fire største endoskopisegmenter: pulmonologi, øre-næse-hals (ENT), urologi og gastroenterologi (GI).

Ambu samarbejder med sundhedsprofessionelle for at levere sikre, effektive og højtydende løsninger, der forbedrer patienters liv, sælger medicinsk udstyr til hospitaler, klinikker og akutberedskaber over hele verden – og støtter millioner af sundhedsprofessionelle og patienter hvert år. Kilde: www.ambu.com

Ledelse

Chair of the Board Jørgen Jensen CEO Britt Meelby Jensen

Ambu - hvem er Ambu

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Dagens Nyheder Middag - Investering

Vær et skridt foran. Få de vigtigste analyser af danske aktier og aktiemarkedet
Udkommer hver dag kl. 12.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Følg virksomhederne fra denne artikel
Skriv dig op her, og modtag en mail direkte i din indbakke, så snart vi skriver om virksomhederne, du følger.

Relaterede nyheder

Jobannoncer

No data was found

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank