Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

FLSmidths marginforbedring bør reducere kursrabat

Steen Albrechtsen

torsdag 29. august 2024 kl. 11:55

FLSmidths marginforbedring bør reducere kursrabat

Selvom flere af de store sværdslag er taget, bliver 2024 et transformationsår for FLSmidth. 1 mia. kr. afviklingsaktiviteter er hastigt på vej ud af bøgerne, og salgsprocessen for den indtjeningsforbedrede Cement-forretning er skudt i gang med en forventet aftale omkring nytår.

Mest bemærkelsesværdigt i FLSmidths halvårsregnskab var, at der synes at være kommet styr på omkostningsstrukturen, mens der på omsætnings- og ordresiden ikke var så meget at råbe hurra for i 2. kvartal.

Trods en stor omsætningsnedgang har FLSmidth med hjælp fra et flot løft i bruttomarginen fra ca. 25 pct. til over 30 pct. i begge sine forretninger leveret en fremgang i EBITA-marginen på 3,5 procentpoint.

Dermed leverer FLSmidth et meget konkret bevis på, at ledelsen talte sandt, når direktøren gennem de sidste mange kvartaler har forsikret om, at man var i gang med at bygge en ordrebog med god kvalitet og lav risiko.

Længere nede i resultatopgørelsen var fremgangen mest imponerende i Cements EBITA-margin til 9,6 pct. i 2. kvartal, hvilket er noget over målsætningen på 8 pct. Frasalg og udfasning af lavmarginsalg spiller ind her, men fremgangen synes at være reel.

I forhold til cementforretningen er tidsplanen uændret, at man stiler efter at have en aftale på plads inden nytår, men at det også sagtens kan blive skubbet hen over nytår pga. højtider/ferie.

Man oplyste meget konkret, at ”salgsmaterialet” forventes sendt ud til interesserede købere indenfor den næste måned. Det er sjældent, at vi hører så konkrete udmeldinger om en salgsproces, men det flugter meget godt med den ret kontante facon som FLSmidths finske CEO kommunikerer på.

Vi skal formentlig hen til starten af næste år, førend perspektiverne i den tilbageværende forretning får fuld fokus hos investorerne, for da vil afviklingsaktiviteterne i NCA (non-core assets) være historie, og Cement-forretningen vil formentlig være solgt med et godt provenu, som enten kan finansiere opkøb til Mining eller også sendes helt eller delvist retur til aktionærerne.

Den pæne fremgang i bruttomarginen lover godt for 2026-målsætningen om en margin på 13-15 pct. i Mining. Interessant er, at det nu primært ligner en intern opgave at nå i mål – forstået på den måde, at FLSmidths ordrebog ser ud til at kunne understøtte en bruttomargin på 31-33 pct. for Mining. Dermed bliver det ”kun” et spørgsmål om at nedbringe de faste omkostninger lidt mere for at få den rette balance mellem faste og variable omkostninger.

Aktien har været et pænt bekendtskab med en stigning i år på 19 pct. til det aktuelle kursniveau. Vi har indenfor de sidste par måneder også set en aktiekurs helt oppe i underkanten af 400, og vort seneste kursmål på 350 er dermed reelt indfriet.

Selvom den globale recessionsfrygt har lagt en dæmper på investorernes lyst til FLSmidth, så giver den solide marginforbedring os mod på at fjerne lidt af risikopræmien. Derfor kigger vi nu efter et kursmål på 400 eller højere, når separation, simplificering, omstrukturering, afvikling og cementsalg formentlig er på plads i februar 2025.

Konklusion

Aktuel kurs 344,60
Kortsigtet (< 3 mdr.) Hold
Langsigtet (12 mdr.) Kursmål 400

Steen Albrechtsen
SA og/eller nærtstående ejer aktier i FLSmidth

Disclaimer: Læs her om ØU’s aktieanalyser.

Flsmidth - aktuelle signaler

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Dagens Nyheder Middag - Investering

Vær et skridt foran. Få de vigtigste analyser af danske aktier og aktiemarkedet
Udkommer hver dag kl. 12.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Følg virksomhederne fra denne artikel
Skriv dig op her, og modtag en mail direkte i din indbakke, så snart vi skriver om virksomhederne, du følger.

Jobannoncer

ØKONOMICHEF TIL SETTLEMENTET VESTERBRO
Region Hovedstaden
Senior Advisor in the International Team
Region Hovedstaden
Erfaren økonom til politisk team
Region Hovedstaden
Udløber snart
Budgetchef til Rigshospitalet
Region Hovedstaden
Økonomi- og ressourcedirektør til Hotel- og Restaurantskolen
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank