Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Finans

TEMA: Q2-tendenser i bankregnskaber – Efter Q2-regnskaberne: Jyske Bank den foreløbige vinder

Morten W. Langer

torsdag 29. august 2024 kl. 11:40

Jyske Bank foreløbig vinder efter halvårsregnskaber

Aktiekursen for Jyske Bank har den seneste måned givet de øvrige bankaktier baghjul, med et meget lille kursfald på én pct. Sydbank er taberen med minus otte procent. Kursudviklingen afspejler meget godt ændringer i analytikernes estimater for de enkelte banker, hvor også Jyske Bank og Danske Bank placerer sig bedst. Vi præsenterer her en kort midt-års status på, hvordan de store banker ligger positioneret til at håndtere et nok mere udfordrende andet halvår 2024.

Over de seneste seks måneder ligger Spar Nord stærkest med en afkast i aktien på ti pct., mens taberen for en gangs skyld er Ringkjøbing Landbobank.

Med den meget høje værdiansættelse i den vestjyske bank er det forståeligt, at investorer reducerer deres eksponering i banken, da den næppe kan undgå at blive ramt af de vigende nettorenteindtægter, som følger i kølvandet på de næste sikre centralbank-rentenedsættelser.

For den seneste måned ligger Jyske Bank i front, efterfulgt af Danske Bank. Som finansanalytiker Per Grønborg skriver i sin analyse af bankernes nettorenteindtægter giver det en vis robusthed i de to banker, at nettorenterne kunstigt hjælpes op af obligationsbeholdninger, som er bogført som hold-til-udløb. Når disse obligationer udløber, kan pengene sættes i obligationer med en højere rente.

Analytikerne har da også taget bestik af denne situation: Lige netop Jyske Bank og Danske Bank har over de seneste uger og måneder oplevet bedre vurderinger fra analytikerne. Estimaterne for de to bankers overskud om et år, målt på eps, altså overskud per aktie, er løftet seks pct. for Jyske Bank og fem pct. for Danske Bank. Opjusteringerne er fortsat de seneste fire uger, så Q2-regnskaberne har ikke ændret på det positive billede.

Generelt styrer bankanalytikerne deres forventninger til de fremtidige overskud i bankerne nedad. Og det vil med stor sikkerhed fortsætte, især i kølvandet på de seneste svage økonomiske nøgletal for europæisk økonomi, der øger sandsynligheden for snarlige rentesænkninger.

På tre måneders sigt har analytikerne nedjusteret deres EPS-estimater mest i Nordea og Swedbank, med 2-3 pct. af overskuddet om et år. En stor andel af nedjusteringerne er kommer inden for de seneste fire uger, hvor rentefaldet for alvor har taget fart. Også forventningerne til overskudsudviklingen i Sydbank og Spar Nord er begyndt at accelerere nedad.

Mens billedet altså er anderledes positivt for Jyske Bank og Danske Bank. Fremgangen for de to banker understøttes også af, at de to bankaktier fortsat handles til markant lavere værdiansættelser på kurs/indre værdi, nemlig 0,92 for Danske Bank og 0,74 for Jyske Bank. De lavere værdiansættelser for de to banker ses normalt som en kompensation for, at de har realkreditforretninger med store kapitalvindinger, som ikke givet helt samme høje forrentning af egenkapitalen som bankforretningerne.

Morten W. Langer

Efter Q2 01

Efter Q2 02

Efter Q2 03

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Top100 Finansvirksomhed

Få de vigtigste om bank, realkredit, forsikring, pension
Udkommer hver mandag.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Udløber snart
Budgetchef til Rigshospitalet
Region Hovedstaden
Økonomi- og ressourcedirektør til Hotel- og Restaurantskolen
Region Hovedstaden
ØKONOMICHEF TIL SETTLEMENTET VESTERBRO
Region Hovedstaden
Senior Advisor in the International Team
Region Hovedstaden
Erfaren økonom til politisk team
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Finans

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Og modtag den seneste udgivelse af Finans – det førende magasin om den danske finanssektor.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank