Sø- og Handelsretten valgte i denne uge, at den ikke vil genåbne konkursboet efter Kasi ApS.
Men derved er sagen ikke slut. I næste uge vil afgørelsen blive sendt videre til landsretten for en ny vurdering, erfarer Økonomisk Ugebrev.
Det er de tidligere ejere af selskabet Kasi, anført af Jesper Nielsen, der ønsker boet åbnet, så de kan fremlægge ny dokumentation omkring tvisten om beregning af Kasi-Jespers earn-out fra 2014.
Kasi-familien mener, at den kan dokumentere, at selskabet er blevet snydt af den tidligere samarbejdspartner, Pandora, for et større trecifret millionbeløb i form af mistet earnout betaling, som beskrevet i seneste udgave af ØU Ledelse.
I første omgang har Sø- og Handelsretten altså afvist at genåbne boet, med henvisning til, at der ikke var fremlagt ny dokumentation, som kunne sandsynliggøre et nyt udfald i en genoptaget voldgiftssag.
Det var den tyske håndboldklub, Rhein-Neckar Löwen GmBH , der som kreditor i boet, ønskede konkursboet åbnet. Selskabet mener, at der foreligger nye oplysninger i sagen.
Sø- og Handelsretten har i første omgang været uenig i, at der foreligger nye oplysninger i sagen. Skifteretten skriver i sin afgørelse:
”Henset hertil samt det af tidligere kurator, advokat Boris Frederiksen, anførte, finder skifteretten, at Rhein-Neckar Löwen GmBH ikke i fornødent omfang har sandsynliggjort, at der vil tilfalde konkursboet yderligere aktiver ved en genoptagelse af bobehandlingen. Skifteretten bemærker, at den tidligere kurator anvendte ca. 1.750 juristtimer på voldgiftssagen mod Pandora A/S.”
Videre hedder det: ”Skifteretten konstaterer hertil, at Rhein-Neckar Löwen GmbH, ved sit brev af den 18. juni 2024 udelukkende har anført at ville stille den krævede sikkerhed for genåbning af konkursboet på 40.000 kr., og herved ikke har redegjort for, hvordan omkostningerne forbundet med en eventuel anlæggelse af ny voldgiftssag vil skulle dækkes.”
Ifølge det brev, der i næste uge vil blive sendt til landsretten, med henblik på en ny vurdering, er der ifølge Økonomisk Ugebrevs oplysninger om en plan for finansiering, og det vil ikke længere kun være håndboldklubben, som deltager.
Der skulle efter det oplyste også blive fremlagt ny dokumentation, som vil blive fremsendt.
Økonomisk Ugebrev stillede mandag Pandora en række spørgsmål om forskelle på interne og eksterne tal for selskabets økonomi i det tidligere datterselskab Pandora CWE – på baggrund af de dokumenter, Økonomisk Ugebrev er kommet i besiddelse af og som er fremsendt til Pandora.
Pandora har offentligt oplyst, at der var underskud i CWE på 135 mio. kr. i 2014, som beskrevet i Jyllands-Posten. Et internt Pandora dokument viser, at der i samme år var et overskud på – EBITDA – i selskabet på 76,2 mio. EURO. Det er et springende punkt, der kan afgøre en betaling til boet fra Pandora.
Pandora har endnu ikke svaret Økonomisk Ugebrev om validitetet af det oplyste resultat i de interne dokumenter.