Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Finans

Mellemstore pensionsmæglere vinder frem

Morten W. Langer

søndag 02. oktober 2016 kl. 17:43

De 30 største hjemlige pensions- og forsikringsmæglere øgede sidste år aktiviteten, svarende til en vækst i bruttoresultat på ti procent.

Største fremgang var der til gruppen lige under de traditionelle fem største aktører, viser Økonomisk Ugebrevs årlige analyse af Top 30 pensions- og forsikringsmæglerne.

Blandt de ti største pensions- og forsikringsmæglere var der sidste år fremgang over hele linjen, målt på bruttoresultat. Det var dog ikke de største rådgivere som AON DanmarkMarshWillis og APC Forsikringsmæglere, der løb med den største fremgang. Det var gruppen af mellemstore mæglere lige efter. Vækstraten hos Mercer pensionsrådgivning var på 15 procent, men væksten var dobbelt så høj hos Mondex Assurance Agency og Ensure Pensionsmæglere. De præsterede alle vækstrater på over 30 procent. På ranglisten over de 30 største mæglere ser det ud til, at der har været betydeligt vanskeligere markedsvilkår for rådgiverne fra top 10 og nedefter. Dog med enkelte undtagelser som eksempelvis Factor Insurance Broker.

Overordnet kan dette mønster skyldes flere forhold: For det første synes der et ryk i gang mod rådgivning om egentlige forsikringer, hvor erhvervslivet de seneste år har haft øget fokus på at optimere forsikringsdækningen i forhold til underliggende risici og præmiebetalinger. For det andet synes der at være tendens til, at de mellemstore firmaer har fået bedre fat i rådgivning om firmapension, og så er rådgivning af private også ved at blive et stort forretningsområde.

Vækst i privatrådgivning
Eksempelvis har AON Private Consulting Forsikringsmæglere, som har målrettet sin pensionsrådgivning mod private, haft solid vækst over en årrække. APC, som det også kaldes, var frem til april delvist ejet af AON koncernen. I APC’s regnskabet oplyses det – modsat, hvad regnskabstallene viser, at der var markant fremgang: ”Omsætningen steg med 25 % i 2015 med en nettotilgang på 2.9 mia. kr. i ny AuM. At overskuddet faldt i 2015 var (…) forventet og en nødvendig og afgørende forudsætning og grundlag for den forsatte vækststrategi for APC fra 2016 og fremad. 2015 var således året, hvor APC foretog væsentlige personalerokeringer, hvilket medførte såvel øgede omkostninger ifbm. afskedigelser – som væsentlige engangsomkostninger ifbm. ansættelse, løn og uddannelse af 21 nye medarbejdere.” Ledelsen skriver, at den fortsat ser rådgivning af private omkring pension som et stort vækstområde, og at er forventes fremgang på 30 procent i både omsætning og i overskud i år.

APC er muligvis blevet for store på det danske marked, til at der var plads til selskabet i AON koncernen, som har været store ejere. Der kan også, hen ad vejen, være opstået forskelle i virksomhedsledelseskulturer som ikke har været forenelige. AON Danmark er landets største pensionsmægler med en bruttoomsætning på knap 160 mio. kr. Ledelsen skriver i regnskabet, at ”den finansielle og økonomiske krise har på mange måder sat spørgsmålstegn ved den såkaldte rådgivning, som historisk er ydet til en lang række kunder. Derfor er Aon’s markedsposition som 100% uvildig rådgiver ganske unik.”

Videre hedder det, at ”i tæt samarbejde med forbrugerpolitiske organisationer vil Aon kæmpe for kundernes ret til at modtage uvildig rådgivning. Aon er i gang med en større forandringsproces, hvor der i langt større omfang end tidligere, tages udgangspunkt i kundernes ønsker og behov, frem for enkelte produkter/services. Aon tror på en meget høj grad af specialistviden kombineret med en service, som dagligt opfattes af kunderne som værdiskabende. Kundernes krav er støt stigende og væsentlige mere præcise end tidligere.”

Willis er muligvis landets største pensionsmægler, man kan bare ikke se det ud af tallene. Willis har samlet sine forskellige aktiviteter inden for rådgivning i Willis A/S, med datterselskaberne i I/S-ejerskaber, der ikke aflægger selvstændige offentlige regnskaber. Regnskabstallene gælder derfor hele koncernen, idet der ikke gives regnskabsoplysninger for de enkelte segmenter. Ledelsen oplyser i regnskabet, at ”Willis koncernen opnåede i 2015 et resultat på kr. 18.187 t. kr. mod 28.443 t. kr. i 2014. Ledelsen anser resultatet for tilfredsstillende og fuldt ud i overensstemmelse med den for koncernen lagte 3-årige strategi, når der tages hensyn til de markedsmæssige forhold. Willis koncernen har i 2015 ny- og videreudviklet koncepter inden for ERM/Risk management, sundhed, forvaltning, kommunikation og web-baserede kundeløsninger.” Ifølge regnskabet var ”resultat i tilknyttede virksomheder” sidste år 46 mio. kr. mod 63 mio. kr. året før. Det oplyses ikke, hvad der er årsagen til overskudsfaldet.

hvorved driftsresultatet blev ca. 14 mio. kr.   Mondeux, som er et forsikringsagentur ejet af Gjensidige, præsterede også stor fremgang sidste år. Selskabet skriver om sig selv, at ”vore omkring 50 dygtige og venlige medarbejdere betjener kunderne med skadehåndtering, forespørgsler og policeudstedelse. Hos Mondux har alle en interesse i at kunderne får en god oplevelse. Mange af vore kunder ønsker ikke at være ”blot et nummer” hos et stort forsikringsselskab, og synes derfor at Mondux er den rigtige løsning for dem.”

se tabel her

læs hele udgivelsen her

MWL

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Top100 Finansvirksomhed

Få de vigtigste om bank, realkredit, forsikring, pension
Udkommer hver mandag.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Nyt job
Senior Accountant – få sparringspartnere fra hele Europa (fuldtid)
Region Syddanmark
Rektor til Erhvervsakademi Dania
Region Midt
Nyt job
Finance Controller – få sparringspartnere fra hele Europa (fuldtid)
Region Syddanmark
Analytisk stærk økonomiprofil med interesse for grøn omstilling
Region Sjælland
Chefkonsulent til finanslovsarbejde i Miljø- og Ligestillingsministeriets departement
Region Hovedstaden
Finance Process Owner/Product Owner til Koncernfinans
Region Hovedstaden
Fondsrådgiver til behandling af ansøgninger og projektopfølgning
Region Hovedstaden
Udløber snart
Flair for økonomi og planlægning? Vi søger 2 nye kollegaer til budget- og økonomistyring
Region Hovedstaden
Er du Midtsjællands stærkeste økonomiansvarlige?
Region Sjælland
Chief Financial Officer til Aabenraa Havn
Region Syddanmark
Koordinerende økonomikonsulent til økonomistyring på ældre-og sundhedsområdet i job og velfærdsstaben
Region Midt
CODAN Companies ApS søger en Transfer Pricing Specialist
Region Sjælland
Informationsspecialist til Data Governance
Region Hovedstaden
Økonomikonsulent til BUPL’s økonomienhed
Region Hovedstaden
Udløber snart
Fondskonsulent til TEC’s Økonomi- og Ledelsessekretariat
Region Hovedstaden
Financial Controller for Stena Bulk A/S
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Finans

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank