Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Lille Chr. Hansen skuffelse straffet hårdt

Steen Albrechtsen

tirsdag 23. januar 2018 kl. 10:54

Lille Chr. Hansen skuffelse straffet hårdt

En pæn organisk vækst helt i toppen af den udmeldte årsforventning på 8-10% var ikke nok til at formilde investorerne, som sendte aktien markant ned i kølvandet på sidste uges kvartalsregnskab. Nu ses der frem mod kapitalmarkedsdagen i april.

Regnskabet for 1. kvartal viste en flot organisk vækst på 10% i Chr. Hansen, som dermed var helt i toppen af årsforventningen på 8-10%. Den største division, Food Cultures & Enzymes, som står for ca. 60% af omsætningen, leverede en solid organisk vækst, som fik Chr. Hansen til at løfte divisionens årsforventning en smule fra ”lige over” til ”over” det langsigtede vækstmål på 7-8%.

De to mindre divisioner Health & Nutrition og Natural Colours skuffede, men især for sidstnævnte var det i tråd med Chr. Hansens egne forventninger. For Health & Nutrition nedjusterede man årsforventningen en smule fra ”på linje med” til ”under” det langsigtede mål på +10%. Samlet set var det dog ikke nok til at tilfredsstille markedet, som også havde forventet en lidt bedre indtjeningsmargin end den realiserede i 1. kvartal.

Kapitalmarkedsdag i april
Næste fokuspunkt i finanskalenderen er principielt halvårsregnskabet den 11. april, men kort tid efter følger en kapitalmarkedsdag den 19. april, som kan blive ret interessant for de langsigtede investorer. I udgangspunktet handler kapitalmarkedsdagen om den kommende 2-årige strategiperiode, og analytikerne forsøgte på kvartalsregnskabets telefonkonference at spørge ind til hvilke emner, der kommer på dagsordenen den 19. april.

Budskabet var, at det er en helt normal præ-sentation af den kommende strategiperiode og dens fokuspunkter, men der blev også sagt, at de mellemlange finansielle mål vil blive gennemgået. Endelig blev det mere end indikeret, at man vil forsøge at være mere præcis omkring forventningerne på langt sigt, hvilket analytikerne er begyndt at efterspørge.

Analytikerkorpset er med et mediankursmål på 535 klart på den negative side. Ud af 17 anbefalinger er der 2 stærkt køb, 1 køb, 7 hold og 7 stærkt salg. Det negative konsensus er efter vores vurdering en konsekvens af den høje værdiansættelse, og ikke udtryk for at selskabet går dårlige tider i møde på det forretningsmæssige plan. Det er også vores grundlæggende holdning til aktien. Men som vi netop har set er der ikke plads til selv marginale skuffelser, når værdiansættelsen er så høj som den er.

Vi har tidligere – og mange gange – givet udtryk for, at Chr. Hansen er meget dyrt prissat med en P/E for indeværende regnskabsår på 39,2 og 34,3 for det kommende 2018/2019 regnskabsår, der begynder 1. september. Som nøgletalstabellen også illustrerer, er det multipler, der ligger mere end 50% over sektorgruppens median og omkring 30% over de nærmeste store peers. Eksempelvis handler Novozymes ”kun” til en P/E omkring 29,3 for indeværende regnsakbsår og 27,2 for næste regnskabsår.

Kigger vi lidt fremad, ser vi en god mulighed for en kursstigning frem mod kapitalmarkedsdagen, i forventning om at den giver en større sikkerhed for de langsigtede vækstpotentialer i Chr. Hansen. Vi sætter derfor vores kursinterval til 530-590, svarende til bunden og toppen af kursintervallet siden 1. september, men forventer at aktien på helt kort sigt – og forud for kapitalmarkedsdagen – kan nå toppen af kursintervallet. Dvs. kurser omkring 580-590, svarende til et kurspotentiale på næsten 7-9% fra dagens kurs.

Det er vigtigt at huske på, at qua aktiens høje værdiansættelse i forventning om en langsigtet, stabil vækst i forretningen, udgør kapitalmarkedsdagen også en risiko, når de langsigtede forventninger vil blive italesat endnu mere præcist.

Hvis blot en marginal vækstskuffelse i 1. kvartal kan ramme aktien så hårdt som det blev tilfældet, så har marginale ændringer til det langsigtede (10 års) vækstbillede også potentialet til at påvirke relativt voldsomt. Det er en risiko, man som investor ikke må undervurdere.

I det lidt mere lommefilosofiske hjørne er det sluttelig en overvejelse værd om Cees de Jong vil risikere at ødelægge sit eftermæle med store markante negative ændringer til udsigterne 10 år frem, som jo per definition i den grad indeholder et stort usikkerhedsmoment.

Børskurs på analysetidspunktet: 542,50 AktieUgebrevets kursmål (6 mdr): 530-590

 

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Dagens Nyheder Middag - Investering

Vær et skridt foran. Få de vigtigste analyser af danske aktier og aktiemarkedet
Udkommer hver dag kl. 12.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Senior Accountant – få sparringspartnere fra hele Europa (fuldtid)
Region Syddanmark
Udløber snart
Rektor til Erhvervsakademi Dania
Region Midt
Finance Controller – få sparringspartnere fra hele Europa (fuldtid)
Region Syddanmark
Analytisk stærk økonomiprofil med interesse for grøn omstilling
Region Sjælland
Chefkonsulent til finanslovsarbejde i Miljø- og Ligestillingsministeriets departement
Region Hovedstaden
Er du Midtsjællands stærkeste økonomiansvarlige?
Region Sjælland
Udløber snart
Chief Financial Officer til Aabenraa Havn
Region Syddanmark
Udløber snart
Koordinerende økonomikonsulent til økonomistyring på ældre-og sundhedsområdet i job og velfærdsstaben
Region Midt
CODAN Companies ApS søger en Transfer Pricing Specialist
Region Sjælland
Informationsspecialist til Data Governance
Region Hovedstaden
Finance Process Owner/Product Owner til Koncernfinans
Region Hovedstaden
Fondsrådgiver til behandling af ansøgninger og projektopfølgning
Region Hovedstaden
Økonomikonsulent til BUPL’s økonomienhed
Region Hovedstaden
Financial Controller for Stena Bulk A/S
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank