Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Samfundsansvar

Ny strategi sender Grundfos i top på ESG-rating

Joachim Kattrup

tirsdag 16. januar 2018 kl. 13:28

Grundfos’ solide økonomiske udvikling de senere år understøttes nu af en mindst lige så fornem ESG-ranking som Danmarks bedste. Bagvedliggende drivere skal, ifølge Kim Nøhr Skibsted Group Vice President i Corporate Communication, Public Affairs & Engagement i Grundfos, primært spores i ny bæredygtighedsstrategi samt fastholdelse af ESG-mål fra 2008 – fx hvert år at reducere i CO2-udledninger.

Grundfos er nu suverænt Danmarks stærkeste ESG-drevede virksomhed, ifølge seneste opdaterede data fra CSR-HUB ESG-rating, der bygger på de væsentligste globale ESG-ratingbureauers vurderinger.

Grundfos placerer sig samlet set helt i toppen, idet Grundfos både er bedst ratet i sammenligning med alle danske og globale fuldt ESG-ratede selskaber, og i forhold til sine globale industri-peers som fx tyske KSB og amerikanske Xylem.

Den samlede ESG-førerposition til Grundfos er særligt udløst af udvikling i kategorierne ”Governance”, som primært dækker over bestyrelsespolitikker, gennemsigtighed, rapportering og stakeholder-engagement, og ”Environment”, som dækker over miljø- og klimarelaterede politiker og resultater. I disse to kategorier har Grundfos de seneste år udviklet sig mere end i de to øvrige kategorier, ”Community” og ”Employee”, der dog stadig vurderes til langt over gennemsnittet.

Det er lykkedes på trods af solid økonomisk vækst med 60 procent stigning i produktionen. Vi har med andre ord fået afkoblet energiforbruget fra produktionen. Det andet aspekt er vores fokus på bæredygtige faktorer i vores produktinnovation.

”Der er to aspekter indenfor miljø- og klimakategorien, som jeg mener kan forklare vore gode udvikling. Dels har vi siden 2008 holdt fast i, at vore CO2-emissioner hvert år skal reduceres. Det er lykkedes på trods af solid økonomisk vækst med 60 procent stigning i produktionen. Vi har med andre ord fået afkoblet energiforbruget fra produktionen. Det andet aspekt er vores fokus på bæredygtige faktorer i vores produktinnovation, der er et væsentligt konkurrenceparameter på vores marked”, siger Kim Nøhr Skibsted Group Vice President i Corporate Communication,Public Affairs & Engagement i Grundfos.

Markant CEO profil

Grundfos’ CEO Mads Nippers markante profil og store fokus på fortællingen om Grundfos som den bæredygtige virksomhed, spiller en stor overordnet rolle for den pæne ratingudvikling de sidste to år i ESG-kategorien ”Governance.” Mads Nippers plads i den globale kommission for erhvervsliv og bæredygtig udvikling – Global Commission for Business and Sustainable Development – tæller i underkategorien ”Leadership Etichs”, som er en af tre drivere i Governance-kategorien.

Ifølge Kim Nøhr Skibsted har Grundfos helt bevidst de seneste år øget sit fokus på at underbygge bæredygtige udsagn med konkrete initiativer og handlinger. ”Bæredygtighed er i stigende fokus på direktionsgang og i bestyrelsen, fordi det er et konkurrenceparameter. Det har betydet at vi har nedlagt bæredygtighedsafdelingen og formuleret en helt ny strategi om forankring af bæredygtighed i alle dele af forretningen – herunder hos alle direktører. Det har jeg ansvaret for at drive, og formålet er at sikre, at vores bæredygtige fokus er ledelsesunderstøttet, og når helt ud i alle led af vores organisation”, siger Kim Nøhr Skibsted.

Med til ratingen hører, at Grundfos ikke er et børsnoteret selskab, hvilket betyder at ESG-vurderingen delvist bygger på andre datakilder end børsnoterede konkurrenter. CSRHUB vægter i deres metode dog alle datakilder efter væsentlighed og troværdighed, hvorfor sammenligningen kan lade sig gøre med det nævnte forbehold in mente. I praksis betyder det, at Grundfos skal skrue på nogle lidt andre håndtag end børsnoterede virksomheder for at udvikle ESG-scoren.

Få dagens vigtigste
økonominyheder hver dag kl. 12

Bliv opdateret på aktiemarkedets bevægelser, skarpe indsigter
og nyeste tendenser fra Økonomisk Ugebrev – helt gratis.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev.  Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Finansiel controller med stærk forretningsforståelse
Region Sjælland

Mere fra ØU Samfundsansvar

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank