Ældre Sagen: Minister må nu se på realkredittens firkantede regler

(ARKIV) Danske Bank fotograferet 18. juni 2013. Pensionsselskabet, der er ejet af Danske Bank, har købt SEB Pension for 6, 5 milliarder danske kroner. Sælgeren er den svenske bankkoncern SEB Bank.. Det skriver Ritzau, torsdag den 14. december 2017.. (Foto: Kasper Palsnov/Scanpix 2017)

Ny artikelserie: Er stram myndighedsregulering ved at ødelægge den etablerede finanssektor? I første artikel ser vi på, at selv om realkreditten ikke har oplevet store tab på udlån i årtier, er reglerne for realkreditbelåning i dag alligevel strammet så meget, at stribevis af husejere afskæres fra realkreditlån. Og det sker i en tid, hvor penge i princippet er værdiløse på grund af minusrenter. Paradokset hæmmer væksten i samfundet og skaber grobund for en ny alternativ finansieringsindustri.

En af de store låntagergrupper, der i stigende omfang kommer i klemme, er ældre boligejere. De har i mange tilfælde store friværdier i deres bolig, men samtidig forholdsvis lave indkomster. Og netop lave indkomster udgør et problem, fordi nyere regler betyder, at der også ses...

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her