Ældre Sagen: Minister må nu se på realkredittens firkantede regler

(ARKIV) Danske Bank fotograferet 18. juni 2013. Pensionsselskabet, der er ejet af Danske Bank, har købt SEB Pension for 6, 5 milliarder danske kroner. Sælgeren er den svenske bankkoncern SEB Bank.. Det skriver Ritzau, torsdag den 14. december 2017.. (Foto: Kasper Palsnov/Scanpix 2017)

Ny artikelserie: Er stram myndighedsregulering ved at ødelægge den etablerede finanssektor? I første artikel ser vi på, at selv om realkreditten ikke har oplevet store tab på udlån i årtier, er reglerne for realkreditbelåning i dag alligevel strammet så meget, at stribevis af husejere afskæres fra realkreditlån. Og det sker i en tid, hvor penge i princippet er værdiløse på grund af minusrenter. Paradokset hæmmer væksten i samfundet og skaber grobund for en ny alternativ finansieringsindustri.

En af de store låntagergrupper, der i stigende omfang kommer i klemme, er ældre boligejere. De har i mange tilfælde store friværdier i deres bolig, men samtidig forholdsvis lave indkomster. Og netop lave indkomster udgør et problem, fordi nyere regler betyder, at der også ses...

Læs også:  Spændingerne mellem USA og Kina vokser

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her