Banker nu også med fordækt kursskæring ved lånekonverteringer

(ARKIV) Danske Bank den 23. januar 2014. Bagmandspolitiet har indledt en efterforskning mod Danske Bank for overtrædelse af loven om hvidvask. Det oplyser Bagmandspolitiet i en pressemeddelelse. Det skriver Ritzau, mandag den 6. august 2018.. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix)

Realkreditinstitutterne får enorme ekstragevinster ved at tage kursskæring på kundernes obligationshandel, og det har givet pres på institutterne for, at kunderne kan sælge deres obligationer andre steder. Men nu begynder flere banker at tage samme form for kursskæring, viser en gennemgang af bankernes prislister.

En lang række banker har i al ubemærkethed kopieret realkreditsektorens praksis med at trække kursskæring fra, når de sælger kundernes obligationer ved optagelse eller konvertering af realkreditlån. Denne form for kursskæring kan let koste ekstra 20.000 kr. i omkostninger ved en lå-nekonvertering på 3 mio. kr.

Økonomisk Ugebrev har kortlagt bankernes nye praksis ved at gennemgå bankernes prislister. Kortlægningen (se skema her ) viser, at der er store...

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her