Boligejere i yderdistrikter afvises på usagligt grundlag

(ARKIV) Danske Bank den 23. januar 2014. Ledelsen i Danske Bank har været for slap til at reagere på hvidvask i bankens filial i Estland, mener Finanstilsynet. Hverken direktør eller formånd vil gå af. Det skriver Ritzau, torsdag den 3. maj 2018.. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix)

Huse til under en halv mio. kr. kan ikke realkreditbelånes. Rigide regler fra både Finanstilsynet, realkreditinstitutter og banker står i vejen. Det er i sig selv medvirkende til, at der fortsat er faldende priser eller i bedste fald uændrede priser, hvilket skaber en negativ spiral i landdistrikter.

Det kan godt være, at flere realkreditinstitutter melder ud, at de finansierer huse i alle dele af landet. Men samtidig er virkeligheden, at de billige huse til under en halv mio. kr. eller i nogle tilfælde 0,75 mio. kr. ikke kan få realkreditlån. ”Vi oplever det i stort omfang på Lolland. Halvdelen af de huse, jeg har til salg, koster under en halv mio. kr., og så siger realkreditsektoren som hovedregel nej til finansiering. Det gælder også, selvom låntager kan fremvise en...

Læs også:  Efter stærkt kvartal for SMV’er: Nu starter udskilningsløbet

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her