Danske Bank-chefer godkendte transaktioner hos skattelyrådgiver

(ARKIV) Danske Bank den 23. januar 2014. Ledelsen i Danske Bank har været for slap til at reagere på hvidvask i bankens filial i Estland, mener Finanstilsynet. Hverken direktør eller formånd vil gå af. Det skriver Ritzau, torsdag den 3. maj 2018.. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix)

Ledende medarbejdere fra Danske Banks afdeling i Luxembourg var dybt involveret i selskabet Luxembourg International Consulting, som banken gennem ni år ejede en tredjedel af. Selskabet var i Luxembourg især kendt for at hjælpe velhavende kunder med at gemme penge i lande med skattely.

Ledende medarbejdere i Danske Banks afdeling i Luxembourg fulgte godt med i, hvad der foregik, og de skulle også skriftligt godkende alle større udgifter i selskabet Luxembourg International Consulting, som banken gennem ni år ejede en tredjedel af. Det fremgår af dokumenter fra selskabsregistreret i Luxembourg, som Økonomisk Ugebrev har gennemgået.

Selskabet, der i daglig tale bare blev kaldt Interconsult, beskæftigede knap 45 medarbejdere, der alle var specialister i at hjælpe og rådgive...

Læs også:  Torsdagens europæiske Stoxx600 regnskaber & consensus

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her