Eksperter kræver åbenhed om skjult kursskæring i pensionssektor

(ARKIV) 1000 kroner i sedler. Ialt er her fotograferet 250.000 kroner den 11. december 2012. Bankerne tjente i 2017 rekordstore overskud, og kunderne betaler mere og mere i gebyr. Det er et tegn på manglende konkurrence, mener Forbrugerrådet. Det skriver Ritzau, onsdag den 31. januar 2018.. (Foto: Mads Nissen/Scanpix 2018)

En ny omkostningshenstilling fra brancheorganisationen Forsikring & Pension møder nu hård kritik for at se bort fra millioner af kroner i skjulte omkostninger, som ikke oplyses til kunderne, og som ofte vil ende som ekstra indtjening i pensionsselskaberne. Flere selskaber siger, at omkostningerne ikke kan gøres op. Men det er det rene vrøvl, lyder det fra en række eksperter. Forbrugerrådet frygter for hele konkurrencebilledet på pensionsopsparing.

Pensionssektoren mener ikke, at den kan opgøre alle omkostninger ved værdipapirhandel for sine kunder, og at man derfor ikke kan oplyse om disse omkostninger. Men eksperter skyder nu pensionsselskabernes argumenter ned. Debatten er opstået efter, at Finanstilsynet gennemførte en større temaundersøgelse om de skjulte...

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her