eSignatur ved at frigøre sig fra Hellerup Finans

Investeringsselskabet Hellerup Finans. Philip Heymans Alle 3, 4. Sal, 2900 Hellerup.

Det tidligere datterselskab til nu konkursramte Hellerup Finans, eSignatur, slås med likviditetsproblemer. Men den nye ledelse ser store perspektiver i selskabet, som ser ud til at have solid kundetilgang. Selskabet går fortsat mod en børsnotering.

Tirsdag eftermiddag i den forgangne uge holdt det tidligere Hellerup Finans’ datterselskab, eSignatur, aktionærmøde for de 40 private aktionærer. Formålet var blandt andet at få aktionærerne til at tegne aktier for yderligere 10 mio. kr. Pengene skal ifølge bestyrelsesformand Michael Fehrn, som er tidligere ansat i Hellerup Finans, sikre udvikling af selskabet frem til, at det bliver cash-positivt medio 2019.

eSignaturs formand oplyste, at selskabet har brug for 2,5 mio. kr. inden for nogle uger, dels for at delfinansere købet af eSignatur-aktiviteten ud af HF-datterselskabet Rovsing Application, som har 5,5 mio. kr. til gode hos eSignatur, dels for at finansiere en skattegæld, og dels for at sikre driften den næste måned.

Læs også: Hellerup Finans imperiet lakker mod enden

AKTIEPOST UNDER REKONSTRUKTION

Da ejerskabet lå under Lyngby Boldklub, blev der solgt aktier i eSignatur for 25 mio. kr. til de nuværende aktionærer, i forhold til det samlede udbud på 37 mio. kr. Ikke alle aktier blev solgt, og det tidligere Hellerup Finans Holding, nu YVC, ligger fortsat inde med 500.000 aktier i eSignatur.

Med andre ord har advokat Lars Skanvig fra Plesner, som nu har overtaget styringen med YVC, efter selskabet blev sendt i rekonstruktion, begrænset interesse i at kræ-ve hele tilgodehavendet i Rovsing Applications retur lige med det samme. En konkurs i eSignatur vil nemlig udhule værdien af ”hans” 500.000 aktier i eSignatur, hvor de aktuelt repræsenterer en værdi på op til 4 mio. kr.

Læs også:  Kapital- og venturefonde værre ramt end under finanskrisen

Læs også: Hvor er pengene fra Hellerup Finans’ aktieposter?

Hensigten er således, at der over de næste måneder skal sælges nye aktier for 10 mio. kr. i eSignatur til kurs 8, mod tidligere kurs 10, som blev betalt af de tidligere kø-bende aktionærer i det sene efterår. Økonomisk Ugebrev har tidligere beskrevet prospektet for eSignatur, hvor selskabet blev værdisat til i alt 43 mio. kr.

Efter en omsætning i 2017 på godt 4 mio. kr. forventes stejl omsætningsvækst til op mod 14 mio. kr. i år. Det planlægges at udvide salgsstyrken, så der kan gås mere målrettet mod at levere digitale underskiftsprodukter til blandt andet revisorer, advokater og HR-afdelinger (ansættelseskontrakter). Aktiviteten inden for ”digitale underskrifter” er uden tvivl et stærkt vækstområde, men det er også blevet opdaget af flere aggressive konkurrenter.

Læs også: Økonomisk oprydning i Lyngby Boldklub næppe slut

eSignaturs produkt er helt sikkert godkendt at de store aktører i erhvervslivet, med blandt andet SKATLeo Pharma og Topdanmark i kundebasen. Ifølge den siddende ledelse er målsætningen en børsnotering på First North i Stockholm, når marketcap overstiger 100 mio. kr. Alternativt ses mulighed for, at en større aktør køber selskabet.

Ifølge det tidligere prospekt var det forventningen med en børsnotering allerede ved udgangen af i år. Men aktuelt sættes der ikke noteringstidspunkt på, hvilket muligvis afspejler en mindre aggressiv og mere saglig tilgang til potentielle investorer. På investormødet understregede Michael Fehrn, at eSignatur ikke længere er en del af Hellerup Finans, men han sagde også, at der var brug for penge nu. Med frigørelsen fra Hellerup Finans-universet har eSignatur nu mulighed for at blive et af de få datterselskaber, som faktisk overlever den tidligere HF-hovedejer Torben Jensen. Han har tidligere formået at sælge HF’s aktiepost i Cembrane, som fortsat er operationelt og efter det oplyste i fremgang.

Læs også:  Låntagerne kræver elektronisk afstemning hos Forenet Kredit

PRESSEDE EJENDOMSMÆGLERE

For nylig blev ejendomsmæglernetværket Just-Sold erklæret konkurs. Så sent som i december blev der ellers solgt aktier til private investorer i Just-Sold, til en markedsværdi på 11 mio. kr. Ti private investorer købte aktier i selskabet, hvor tre af dem benyttede en tilbagesalgsret til Lyngby Boldklub med en gevinst på 30 procent på én måned. De øvrige har tabt deres penge.

Læs også: Investorgruppe vil stoppe Torben Jensen

På det tidspunkt var ejerskabet af Just-Sold under HF Lyngby Boldklub, og investeringscasen blev solgt hårdt ind over for de private investorer, med reklamer på TV2 og som hovedsponsor for Lyngby Boldklub. Alt sammen med det formål at skabe en god historie at sælge aktier på, men Just-Sold har de seneste år givet et årligt underskud på 5 mio. kr. ”eSignatur er en spændende vækstcase med mulighed for mange nye arbejdspladser i de kommende år, og bestyrelsen vil i fællesskab med direktøren og medarbejderne i eSignatur arbejde benhårdt på at få en succesvirksomhed ud af eSignatur,” siger Micheal Fehrn.

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her