Danske Banks topchef Thomas Borgen topper årets Direktørrating for topcheferne i den finansielle sektor. Førertrøjen er ret suveræn, idet Danske Bank-chefen suverænt distancerer sig fra alle andre finansielle CEO’er, hvor forsikringsfolkene Christian Sagild og Morten Hübbe kommer ind lige over en middelkarakter.

Thomas Borgen vinder uden tvivl på at være den bankchef, som har leveret bedst i forhold til udmeldte forventninger. Noget, der kan ses direkte på aktiekursudviklingen: Over det seneste år har Danske Bank-aktien holdt skansen, mens de andre større danske bankaktier er dykket med 20-30 procent. Thomas Borgen har over de seneste år i den grad skabt fremgang i Danske Bank, hvilket ikke mindst har været muligt i kraft af lavere omkostninger, ekspansion i de andre nordiske lande og markant lavere udlånstab. Og så er aktionærerne og analytikere blevet glade for øgede aktieudbytter og aktietilbagekøb (som nu indirekte kritiseres af Finanstilsynet). Hertil kommer, at Danske Banks omdømme er klart på vej frem, samtidig med at banken har været god til at fortælle historien om, hvordan den offensivt vil omklamre de nye muligheder i den digitale verden.

”Under middel” scorer CEO i Sydbank, Karen Frøsig, der efter en fremlagt ny strategiplan sidste efterår måtte nedjustere i de to efterfølgende kvartaler. Også Anders Dam fra Jyske Bank får under middel, og markedet venter fortsat på de store forventede synergier fra BRF-fusionen.
Nordea – med Casper Von Koskull – halvdumper også, og det har nok ikke hjulpet med bankens ret klodsede håndtering af Panama Papers-sagen. Hertil kommer, at Nordea det seneste år synes at have tabt momentum på en lang række parametre, blandt andet omkring regnskabsresultater i Danmark og kundetilfredshed på ikke mindst det vigtige vækstområde ”Private Banking”, som påvist i Økonomisk Ugebrevs survey for nylig.

Læs hele udgivelsen her