Frøsig: ”Nu påbegynder vi tanker om minusrenter for private”

Sydbank Haderslev onsdag 18. februar 2004. En 26-årig kasserer i Sydbanks lokale afdeling i Haderslev fandt fristelsen af de mange penge i kassen for stor. I løbet af to måneder i sommeren 2003 drænede han bankens kasse for 930.000 kroner, som han ødslede bort på at spille Tipstjenestens Oddset. Manden blev onsdag ved retten Haderslev idømt fængsel i ét år og tre måneder. Det ene år af straffen blev gjort betinget med en prøvetid på to år. Samtidig skal kassereren aftjene 200 timers samfundstjeneste, bestemte retten.

Sydbanks svage Q2-regnskab er blot et eksempel på, hvordan de danske bankers underliggende lønsomhed er på en faretruede glidebane. Bankerne skal til at tænke helt nyt for at kunne håndtere de næste års minusrentemiljø. Sydbanks ledelse indikerer, at der er større omorganiseringer på vej.

Q2-regnskabet for Sydbank viser med al tydelighed, hvilken glidebane de danske banker for tiden er på. Det var således ikke en tilfældighed, at investorerne sendte bankens aktier ned med 13 procent ved fremlæggelsen af regnskabet. Et efterfølgende investormøde med spørgsmål til bankens ledelse viste klart, at der for bankens adm. direktør Karen Frøsig kun er to veje at gå for at bremse nedturen og på sigt genoprette lønsomheden: Enten at beskære omkostningerne eller også øge...

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her