Log ind
Log ind
Finans

HF’s Torben Jensen på banen igen med nyt finanscirkus

Morten W. Langer

søndag 03. november 2019 kl. 22:42

Stifteren, direktøren og hovedaktionæren fra det tidligere Hellerup Finans er tilbage i business. Hans søn står bag selskabet Kapitalbasen, som har et fantastisk tilbud til bl.a. tidligere investorer i Hellerup Finans. Torben Jensen siger, at han ikke er sat i konkurskarantæne, trods forlydender herom. Mails til investorer underskrives ”projektchef Torben Jensen”.

På forhånd er det vanskeligt at bedømme hvor meget substans, der er i familien Jensens nye finansielle eventyr. Økonomisk Ugebrev har gennem tidligere investorer i Hellerup Finans fået indsigt i det investeringstilbud, de har fået fra det nydannede selskab, Kapitalbasen ApS, som Torben Jensens søn ifølge CVR-registeret står bag.

Ifølge dokumenter, Økonomisk Ugebrev er i besiddelse af, er der etableret et nyt netværk af selskaber, som beskrives sådan: ”DCD Company (”DCD”) har til formål at udvikle digitalt indhold til e-learningsuddannelser, eje rettighederne hertil, indgå licensaftaler med partnere der varetager afsætningen. DCD har udviklet ADDICTION GUIDE (”AG”) og KAPITAL GUIDE (”KG”) og ejer rettighederne til de 2 e-learningsuddannelser. DCD har indgået licenskontrakter med ADDICTION A/S omkring afsætningen af AG og Kapitalbasen IVS omkring afsætningen af KG.”

OBLIGATION ELLER GÆLDSBREV

Nu tilbydes eksterne investorer at låne andele af 50.000 kr. til DCD, med henblik på at finansiere de nye forretninger. I beskrivelsen af projektet står der blandt andet om ”Investeringsmuligheden”, at ”DCD tilbyder et begrænset antal investorer at investere i en virksomhedsobligation / et gældsbrev udstedt af DCD med pant i DCD`s licenskontrakter for det danske marked. Som sikkerhed stiller DDC forholdsmæssig pant og denne pantsætning udgør 1% for hver DKK 100.000 i lånebeløb således at långiver har pant i 1% af Licenskontrakternes indtægter for hver DKK 100.000 indtil lånebeløbet er indfriet.”

I en kortfattet skriftlig gennemgang af projektet forklares følgende til investorerne: ”En investering på DKK 50.000 giver et budgetteret afkast på DKK 229.652 frem til 31.12.2023, hvor indskuddet på DKK 50.000 tilbagebetales.” Mailen til en potentiel investor er underskrevet ”projektchef Torben Jensen”.

Ifølge budgettet vil licensbetalingen udgøre knap 9000 kr. i år, stigende til 146.000 kr. i 2023, hvor lånet indfries. Det oplyses også, at ”debitor kan til enhver tid indfri gælden helt eller delvist til kurs 200. Gælden forfalder under alle omstændigheder til indfrielse senest den 31.12.2023.” I regnskabet for Kapitalbasen IVS, aflagt maj 2019, oplyses det, at ”selskabet har efter regnskabsårets udløb indgået en licensaftale omkring salg af e-learningsuddannelsen KAPI-TAL GUIDE og har igangsat aktiviteter i forbindelse hermed.” Der var altså ved midtåret endnu ikke noget salg af licenser, så indtægterne forventes i anden halvdel af året.

Grundlæggende er det stillede pant altså alene baseret på forventede indtægter fra en forretning, som endnu er ubeskrevet og uden påvist performance. Om selskabet Addiction oplyses i CVR, at der endnu ikke er aflagt det første regnskab, og af selskabskapitalen på 400.000 kr. er 100.000 kr. indbetalt. Stig Frederiksen, som er tidligere investor i Hellerup Finans, undrer sig over materialet, han har modtaget fra Torben Jensen: ”Umiddelbart virker det underligt, at jeg bliver kontaktet af familien Jensen omkring nye investeringsmuligheder. Formelt skulle de jo ikke have kundebasen fra det tidligere Hellerup Finans. Og så synes jeg også, at den investeringscase, de præsenterer, virker meget fantasifuld og baseret på et meget tyndt grundlag.”

HAR KUN HJULPET

Torben Jensen afviser overfor Økonomisk Ugebrev, at han er pålagt konkurskarantæne. Og han skriver videre i en mail, som svar på blandt andet følgende spørgsmål: 1) Hvis der ikke er råd til rentebetalinger ud af licensindtægter, hvad så? Kapitalgrundlaget i DCD IVS virker meget spinkelt med en registeret kapital på 100 kr. 2) Har I fået nogen långivere om bord? 3) Hvordan kan det være, at du/I har kontaktet tidligere investorer i HF? – den kundebase har I vel ikke adgang til?

Torben Jensen svarer: ”Jeg forstår ikke dine spørgsmål nedenfor – jeg har hjulpet til som projektchef i Kapitalbasen grundet min viden og erfaring men bruger stort set hele min tid på misbrug på arbejdspladsen i ADDICTION – www.addiction.dk – og det er et område, som kræver en anden mere stille tilgang end investeringsbranchen så jeg ønsker ikke at kommentere eller medvirke i dine eller andres artikler fremover så venligst respekter dette.” MWL

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Del på print

[postviewcount]

Jobannoncer

Udviklingsorienteret financial controller til Vejdirektoratet
Vendor Finance Manager til Danish Agro
Gorrissen Federspiel søger Compliance Seniorkonsulent – med primært fokus på forebyggelse af hvidvask og terrorfinansiering
Økonomichef til en vild kommune
Vi søger endnu en produktionsmedarbejder med opgaver inden for pension og særlig indlån
Dansk Sygeplejeråd søger erfaren økonomimedarbejder med flair for regnskabsprocessen fra A-Z
Formuerådgiver til Sparekassen Kronjylland
Akademiker til Økonomistyring i Uddannelses- og Forskningsstyrelsen
Økonomichef med ansvar for HR ARKEN Museum for Moderne Kunst
Plesner søger økonom til Team EU & Competition
Energinet søger Seniorøkonom til Energiøer
ARGO søger kulturbærende økonomichef
Energinet søger forretningsudvikler med fokus på innovationsprocesser

Mere fra ØU Finans

Seneste nyt

Langers skarpe

af Morten W. Langer
af Morten W. Langer
Seneste indlæg

Mest læste

Få dit daglige nyhedsoverblik i din indbakke

Seneste rapporter fra eksterne rådgivere

Dybdegående og original 
journalistik siden 1994

Økonomisk Ugebrev har i mere end 25 år leveret indsigtsfuld og dagsordensættende journalistik og analyser til læserne og den brede offentlighed. 

Vi tager ansvar for vores indhold og er tilmeldt:

OM ØU

Log ind

KONTAKT

Salg: salg@ugebrev.dk
Jobannoncer: jobannoncer@ugebrev.dk
Redaktion: redaktion@ugebrev.dk
Annonce materialer: annonce-mat@ugebrev.dk
Bogholderi: bogholderi@ugebrev.dk

Skriv til os på: kontakt@ugebrev.dk.
Vi bestræber os på at besvare henvendelser indenfor 24 timer.
Telefonisk henvendelse: 70 23 40 10
Telefonerne er åbne alle hverdage fra: 10-15

Økonomisk Ugebrev A/S
CVR-nr.: 31760623
Forbindelsesvej 12, 2. tv
2100 København Ø

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

I vores Nytårsudgave af Formue der udkommer d. 8. januar udpeger vi vores 10 vinderaktier for 2022. I denne særudgave får du dog meget mere end det.

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.
*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Og modtag den seneste udgivelse af Finans – det førende magasin om den danske finanssektor.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank

 

Log ind

[iteras-paywall-login paywallid="qwerty123"]