HF’s Torben Jensen på banen igen med nyt finanscirkus

Investeringsselskabet Hellerup Finans. Philip Heymans Alle 3, 4. Sal, 2900 Hellerup.

Stifteren, direktøren og hovedaktionæren fra det tidligere Hellerup Finans er tilbage i business. Hans søn står bag selskabet Kapitalbasen, som har et fantastisk tilbud til bl.a. tidligere investorer i Hellerup Finans. Torben Jensen siger, at han ikke er sat i konkurskarantæne, trods forlydender herom. Mails til investorer underskrives ”projektchef Torben Jensen”.

På forhånd er det vanskeligt at bedømme hvor meget substans, der er i familien Jensens nye finansielle eventyr. Økonomisk Ugebrev har gennem tidligere investorer i Hellerup Finans fået indsigt i det investeringstilbud, de har fået fra det nydannede selskab, Kapitalbasen ApS, som Torben Jensens søn ifølge CVR-registeret står bag.

Ifølge dokumenter, Økonomisk Ugebrev er i besiddelse af, er der etableret et nyt netværk af selskaber, som beskrives sådan: ”DCD Company (”DCD”) har til formål at udvikle digitalt indhold til e-learningsuddannelser, eje rettighederne hertil, indgå licensaftaler med partnere der varetager afsætningen. DCD har udviklet ADDICTION GUIDE (”AG”) og KAPITAL GUIDE (”KG”) og ejer rettighederne til de 2 e-learningsuddannelser. DCD har indgået licenskontrakter med ADDICTION A/S omkring afsætningen af AG og Kapitalbasen IVS omkring afsætningen af KG.”

OBLIGATION ELLER GÆLDSBREV

Nu tilbydes eksterne investorer at låne andele af 50.000 kr. til DCD, med henblik på at finansiere de nye forretninger. I beskrivelsen af projektet står der blandt andet om ”Investeringsmuligheden”, at ”DCD tilbyder et begrænset antal investorer at investere i en virksomhedsobligation / et gældsbrev udstedt af DCD med pant i DCD`s licenskontrakter for det danske marked. Som sikkerhed stiller DDC forholdsmæssig pant og denne pantsætning udgør 1% for hver DKK 100.000 i lånebeløb således at långiver har pant i 1% af Licenskontrakternes indtægter for hver DKK 100.000 indtil lånebeløbet er indfriet.”

Læs også:  Drama om Gefion Insurances overlevelse til sidste minut

I en kortfattet skriftlig gennemgang af projektet forklares følgende til investorerne: ”En investering på DKK 50.000 giver et budgetteret afkast på DKK 229.652 frem til 31.12.2023, hvor indskuddet på DKK 50.000 tilbagebetales.” Mailen til en potentiel investor er underskrevet ”projektchef Torben Jensen”.

Ifølge budgettet vil licensbetalingen udgøre knap 9000 kr. i år, stigende til 146.000 kr. i 2023, hvor lånet indfries. Det oplyses også, at ”debitor kan til enhver tid indfri gælden helt eller delvist til kurs 200. Gælden forfalder under alle omstændigheder til indfrielse senest den 31.12.2023.” I regnskabet for Kapitalbasen IVS, aflagt maj 2019, oplyses det, at ”selskabet har efter regnskabsårets udløb indgået en licensaftale omkring salg af e-learningsuddannelsen KAPI-TAL GUIDE og har igangsat aktiviteter i forbindelse hermed.” Der var altså ved midtåret endnu ikke noget salg af licenser, så indtægterne forventes i anden halvdel af året.

Grundlæggende er det stillede pant altså alene baseret på forventede indtægter fra en forretning, som endnu er ubeskrevet og uden påvist performance. Om selskabet Addiction oplyses i CVR, at der endnu ikke er aflagt det første regnskab, og af selskabskapitalen på 400.000 kr. er 100.000 kr. indbetalt. Stig Frederiksen, som er tidligere investor i Hellerup Finans, undrer sig over materialet, han har modtaget fra Torben Jensen: ”Umiddelbart virker det underligt, at jeg bliver kontaktet af familien Jensen omkring nye investeringsmuligheder. Formelt skulle de jo ikke have kundebasen fra det tidligere Hellerup Finans. Og så synes jeg også, at den investeringscase, de præsenterer, virker meget fantasifuld og baseret på et meget tyndt grundlag.”

Læs også:  SAS outperformer både Finnair og Norwegian i 2020

HAR KUN HJULPET

Torben Jensen afviser overfor Økonomisk Ugebrev, at han er pålagt konkurskarantæne. Og han skriver videre i en mail, som svar på blandt andet følgende spørgsmål: 1) Hvis der ikke er råd til rentebetalinger ud af licensindtægter, hvad så? Kapitalgrundlaget i DCD IVS virker meget spinkelt med en registeret kapital på 100 kr. 2) Har I fået nogen långivere om bord? 3) Hvordan kan det være, at du/I har kontaktet tidligere investorer i HF? – den kundebase har I vel ikke adgang til?

Torben Jensen svarer: ”Jeg forstår ikke dine spørgsmål nedenfor – jeg har hjulpet til som projektchef i Kapitalbasen grundet min viden og erfaring men bruger stort set hele min tid på misbrug på arbejdspladsen i ADDICTION – www.addiction.dk – og det er et område, som kræver en anden mere stille tilgang end investeringsbranchen så jeg ønsker ikke at kommentere eller medvirke i dine eller andres artikler fremover så venligst respekter dette.” MWL

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her