Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Finans

Investorer køber Lyngby-aktier på fantasimodel

Josephine Daniel

søndag 05. juni 2016 kl. 15:14

Finansverdenen begynder så småt igen at ligne tiden op til finanskrisens kulmination i 2008: Hellerup Finans fortsætter med at sælge kreative og fantasifulde historier om gyldne forretningsmuligheder, som skal lokke velhavende investorer til med udsigt til stærke afkast. Læs her om to af koncernens værdipapirsalg, som udefra ligner luftkasteller.

Som bekendt forsøger Hellerup Finans og hovedaktionær Torben Jensen at sælge nye aktier i Lyngby Fodboldklub til en samlet børsværdi svarende til 72 mio. kr. Det svarer nogenlunde til den aktuelle børsværdi på Aarhus Elite (71 mio. kr.) og Brøndby IF (72 mio. kr.), som begge har et meget større tilskuerpublikum og markant flere sponsorindtægter.

Godt nok rykker Lyngby fra næste sæson op i Superligaen, og det ventes at give flere indtægter fra tilskuere og TV-penge. Og i det fremlagte prospekt virker budgettet faktisk realistisk på disse regnskabsposter. En anden budgetpost i prospektet er mere overraskende optimistisk: Hellerup Finans forventer, at klubben og dens nye supersælgere kan sælge sponsorater for 44 mio. kr. årligt om nogle år. Til sammenligning solgte Brøndby IF sidste år sponsoraftaler for 38 mio. kr.

Lyngby skal dog jagte sponsorer efter en helt ny og ukendt model i dansk fodbold, der i prospektet beskrives som et ”Business Partner Program” (”BPP”), hvilket er 3-årige partneraftaler med nøje udvalgte partnere.

Potentiel Sponsor
Videre hedder det, at ”aftalen går ud på, at partneren skal modtage målbar omsætning/indtjening via Selskabets netværk, hvilket bør udligne partnerens omkostning.” Økonomisk Ugebrev har været i kontakt med en potentiel sponsor, som har været i dialog med sælgerne fra Lyngby Boldklub/Hellerup Finans. Oplægget var, at man som sponsor lægger 200.000 kr. årligt mod at få mere eller mindre sikre indtægter – ligeledes på 200.000 kr. Hver enkelt sponsor får en Business Partner, som skal sikre kontakt til andre sponsorer med henblik på at skabe forretning. Aftalen faldt på, at indtjeningen på et mersalg hos sponsoren på 200.000 kr. ikke dækker sponsoratet på 200.000 kr, men kun 10-20 procent, i bedste fald svarende til dækningsbidraget.

I prospektet hedder det videre, at ”BPP-aftalerne er klart den største indtægtskilde for Selskabet. Der er risiko for at BPP-aftalerne ikke bliver gentegnet, ligesom der også er risiko for, at Selskabet ikke kan levere, som aftalerne forventer.”

Omkring de budgetterede indtægter fra sponsoraftalerne oplyses det også, at ”Forudsætningen for at nå dette mål, er ansættelse af dedikerede konsulenter, der hver skal tegne 25 partneraftaler. Der er ingen garanti for at disse konsulenter opnår deres mål.” Lykkes eksperimentet med den nye forretningsmodel, kan Lyngby fodboldklub gå hen og blive den mest guldrandede og stabile forretning i dansk topfodbold. Ifølge budgettet vil fodboldklubben give et overskud på over ti mio. kr. før skat om to år og 16 mio. kr. før skat to år senere.

Læs hele udgivelsen her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Top100 Finansvirksomhed

Få de vigtigste om bank, realkredit, forsikring, pension
Udkommer hver mandag.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

No data was found

Mere fra ØU Finans

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Og modtag den seneste udgivelse af Finans – det førende magasin om den danske finanssektor.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank