Investorgruppe går efter Torben Jensen: Han skal stoppes

Hellerup Finans udbyder K/S'er med stor skatterabat på invest i solprojekter

En gruppe investorer blandt de 420 tidligere aktionæ-rer i Hellerup Finans-universet går nu efter finanskoncernens bagmand, Torben Jensen. De er i gang med at samle opbakning via en hjemmeside, og de har allerede hyret en advokat. Investorer har samlet set tabt mindst 200 mio. kr. Dividenden er i bedste fald 3 procent.

En gruppe aktionærer og obligationsejere i Hellerup Finans-universet er ved at gøre fælles front for at få afdækket eventuelle uregelmæssigheder og ansvarspådragende forhold i Hellerup Finans gennem de seneste fem år. Investorgruppen erkender allerede nu, at deres penge sandsynligvis er tabt, og at der ikke er noget at komme efter. Samlet har de gennem årene indskudt over 200 mio. kr. i HF-universet. Til gengæld vil de, med henblik på at få sat en stopper for forretningsmanden Torben Jensen, have undersøgt, om der er foregået noget ansvarspådragende.

”I første omgang har vi oprettet en hjemmeside med navnet http://www.jegharinvesteretihellerupfinans.dk for at samle investorer i Hellerup Finans til at kunne finansiere advokatens undersøgelser af sagen. Vi er godt klar over, at vi sikkert har tabt alle vores penge. Men vi vil gerne vide, hvor vores penge er blevet af, og især om der er sket ansvarspådragende forhold,” siger en af initiativtagerne, Kim Nielsen, til Økonomisk Ugebrev.

VENTER PÅ KONKURS

Investorgruppens mere eller mindre skjulte dagsorden er også, populært sagt, at sætte en stopper for Torben Jensens fremtid som finansmand, erfarer Økonomisk Ugebrev. ”Hvis myndighederne ikke kan forhindre, at sidegadevekseler-typer sælger fantasifulde luftkasteller, vil vi gøre hvad vi kan for at det ikke sker i fremtiden,” siger Kim Nielsen.

Læs også:  Udbudspriser på villaer i styrtdyk

Investorgruppen vil i første omgang afvente en konkurs i det tidligere Hellerup Finans Holding, som senere blev omdømt til YVC A/S. Selskabet er fortsat under rekonstruktion, efter at Sø og Handelsretten i sidste uge gav selskabet en måned mere til at realisere aktiver, især salg af 500.000 aktier i selskabet eSignatur. En rekonstruktør har nemlig ikke samme pligt som en kurator til efter en konkurs at undersøge og anmeldelse ansvarspå-dragende forhold.

Investorgruppen ønsker særligt følgende forhold undersøgt: For det første en stribe selskabsretlige fejl og mangler, som allerede er indrapporteret til Erhvervsstyrelsen, blandt andet at udbyde nye aktier uden vedtægtsmæssigt korrekt grundlag. For det andet om investorerne er blevet vildledt i 2015 og 2016 og har køb aktier og obligationer i Hellerup Finans Holding på et misvisende og vildledende grundlag.

For det tredje hæfter Kim Nielsens sig ved udtalelser fra Torben Jensen ved den seneste generalforsamling om, at han som formand ville få en ændret honorarmodel som arbejdende bestyrelsesformand, nemlig fra en direktørløn på 200.000 kr. om måneden til en resultatafhængig model, efter det oplyste svarende til 5-10 procent af omsætningen. Investorgruppen vil gerne have undersøgt, hvor mange penge Torben Jensen har trukket ud til sig selv privat.

Læs også:  Danske virksomheder ramt chokerende pludseligt

På investorgruppens hjemmeside hedder det: ”Jeg har i samarbejde med min advokat i første omgang afdækket en række uregelmæssigheder, som foreløbigt har dannet grundlag for en orienteringsskrivelse til Erhvervsstyrelsen om mulige fejl i selskabets vedtægter, en politianmeldelse af YVC Holding A/S og et erstatningskrav.”

TVIVL OM VÆRDIPAPIRER

Ved et møde i skifteretten i sidste uge blev der fremlagt dokumenter, der viser, at der i dag er værdier for 2,5 mio. kr. i YVC, hvoraf 1 mio. kr. anslås at dække et advokathonorar. De 2,5 mio. kr. er den anslåede værdi af 500.000 aktier i eSignatur, som tillige er i betydelige likviditetsproblemer. Hertil kommer en obligationspost, muligvis i Lyngby Boldklub, til 3,8 mio. kr., som dog er nedbrevet til nul, selvom selskabet fortsat er going concern.

Ud af den samlede gæld på 72 mio. kr. til obligationshavere og gældsbreve anslås nu en dividende på ca. 2 procent. Af en redegørelse fremlagt i skifteretten fremgår det, at der er rejst ny aktiekapital efter 30. juni 2017, hvor regnskabet blev fremlagt, med en negativ egenkapital på 60 mio. kr, men de nye aktier modsvarende en markedsværdi på 38 mio. kr. for selskabet: ”Gyldigheden heraf m.v. er under nærmere undersøgelse,” hedder det i rekonstruktionsplanen, skrevet på Plesners brevpapir.

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her