Konkurrencestyrelsen går ind i realkredittens lange opsigelser

Fredag den 18. august 2017 præsenterer formand for konkurrencerådet Christian Schultz og direktør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Jakob Hald ny realkreditrapport hos Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i København.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2017)

Kunstigt lange opsigelsesfrister ved omlægning af realkreditlån får nu Konkurrencestyrelsen til at rette fokus mod problemet. Alle udbyderne har de samme lange frister på to måneder, selvom konkurrencen burde have ført til kortere frister. Teknisk set kan institutterne håndtere opsigelser på under en uge. Det vil kunne spare den enkelte låntager for op til 20.000 kr. ved en låneomlægning. Men så ville institutterne gå glip af indtægter fra kurssikring på et trecifret millionbeløb.

De kunstigt lange opsigelsesfrister er et levn fra fortiden og baseret på it-systemer i institutterne, der er omlagt for mange år siden. Opsigelsesfristerne kan koste de enkelte låntagere store femcifrede beløb i ekstra omkostninger ved hver omlægning af realkreditlån. Eksperter...

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her