Lovforslag, bekendtgørelser og rapporter

Der var omfattende hærværk flere steder på Nørrebrogade torsdag d. 2. marts 2017, dagen efter en stor demonstration der skulle markere 10-årsdagen for nedrivningen af Ungdomshuset på Jagtvej 69. Her smadrede ruder i Danske Bank.. (Foto: Bax Lindhardt/Scanpix 2017)

Alvorlige påtaler om hvidvask på vej til en række banker: Danske Bank kan se frem til, at nogle dens konkurrenter også snart vil komme i ilden på baggrund af deres håndtering af hvidvaskloven. Det fremgår af et svar fra erhvervsminister Rasmus Jarlov: ”Foruden en tilsynsindsats over for pengeoverførselsvirksomhederne har Finanstilsynet også været på tilsyn i andre virksomheder, heriblandt 10 ud af de i alt 69 pengeinstitutter.

Konklusionen i forhold til pengeinstitutterne er, at de generelt arbejder seriøst med hvidvaskloven, men at den praktiske implementering ligeledes volder dem udfordringer. Det skal nævnes, at der er visse af både pengeoverførselsvirksomhederne og pengeinstitutterne, der har væsentlige mangler i overholdelsen af reglerne og som vil få alvorlige...

Læs også:  Forbrugerøkonomi tættere på normal i Danmark end i Sverige

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her