Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Finans

Lovforslag, bekendtgørelser og rapporter

Sten Thorup Kristensen

lørdag 03. marts 2018 kl. 14:46

Farmagigant appellerer til Folketinget: Danmark er ifølge Bristol-Meyers Squibb det land, koncernen har investeret mest i de senere år. Men i en henvendelse til Folketingets Erhvervsudvalg advarer selskabet om, at life science har for dårlige rammevilkår i Danmark: ”Selvom life science, herunder biotekvirksomheder, anses som fremtidens vækstmaskine, blev Orphazyme i 2017 det første og eneste danske biotekselskab, der gik på børsen i København siden Zealand Pharma i 2010. Sammenligner man med Sverige, var der alene i 2017 36 biotekselskaber, der gik på børsen, og flere af dem var danske. Biotekindustrien vokser signifikant i Sverige grundet bedre rammevilkår for industrien, det samme ses desværre ikke i Danmark. Hvis fremtidens life science fødekæde skal sikres i Danmark, er det afgørende, at vi sikrer endnu bedre vilkår for biotekvirksomheder i Danmark. Jo flere, der er til stede i Danmark, jo større er chancen for, at de vokser sig til store, globale virksomheder, indgår partnerskaber med udenlandske partnere eller bliver opkøbt.”

EU-myndigheder advarer forbrugerne mod kryptovaluta: Hidtil har centralbanker og myndigheder holdt lav profil over for krytovalutaer. Men nu begynder advarslerne at komme – senest EU’s fra finansielle tilsynsmyndigheder EBA, EIOPA og ESMA, ifølge Finanstilsynet : ”EU-tilsynsmyndighederne frygter, at et stigende antal forbrugere køber kryptovaluta uden at være fuldt ud klar over de risici, det indebærer. Prisudsvingene på kryptovaluta er ekstreme, og samtidig er der klare tegn på en prisboble inden for området, skriver de tre tilsynsmyndigheder. Forbrugerne skal derfor vide, at de risikerer at tabe en stor del af deres investering, og måske det hele, fremgår det af advarslen. Det samme gælder finansielle instrumenter, som giver eksponering mod kryptovaluta. Tilsynsmyndighederne gør også opmærksom på, at handel med kryptovaluta ikke er omfattet af finansiel regulering, og at forbrugerne derfor ikke nyder godt af den forbrugerbeskyttelse, der er forbundet med regulerede finansielle produkter. Finanstilsynet har siden 2013 generelt advaret offentligheden mod kryptovaluta af tilsvarende årsager og tilslutter sig derfor også den nye advarsel.”

Opkøb blev fatalt for Sparekassen Lolland: Det var ejendomsinvesteringer, der i 2013 kostede sparekassen livet, da den med Finanstilsynets tommelskruer på lod sig opkøbe af Jyske Bank. Konklusionen i tilsynets redegørelse om sparekassen kommer næppe som en overraskelse for mange. Men uden et dristigt opkøb kunne det være endt anderledes. ”Med Sparekassen Lollands opkøb af Finansbanken A/S i 2005 skiftede sparekassens risikoprofil karakter. Forretningsmodellen fik stigende fokus på ejendomsudlån og udlån til ejendomme drevet som kommanditselskaber. Ved udgangen af 2008 udgjorde lån til ejendomsmarkedet 30 pct. af det samlede udlån. Den høje koncentration af kreditrisiko gjorde sparekassen sårbar. Da konjunkturerne vendte, bremsede udviklingen på ejendomsmarkedet, og flere og flere af sparekassens kunder fik likviditetsproblemer,” skriver Finanstilsynet i redegørelsen.

Bedre digital infrastruktur: Enhver erhvervsdrivende ved, at det er et mareridt, hvis noget går skævt med virksomhedens NemId. Men nu vil Finansministeriet lave mere enkle løsninger, oplyses det . Samlet set forventer de nye it-løsninger af Digital Post, NemLog-in og NemID at spare virksomhederne for op mod 200-400 mio. kr. årligt: ”Fremover skal det bl.a. være muligt for virksomheder at tilslutte sig de digitale løsninger på én gang og administrere deres brugere ét sted. På samme måde skal det også være mere enkelt at få hjælp, og derfor bliver der lavet et samlet supporttilbud for alle tre løsninger. Endelig skal de nye løsninger gøre det nemmere at sende digital post videre i virksomhedernes egne mailsystemer.”

Ballade om Norliv: Tidligere kunder i Tryg liv er blevet franarret 8 mia. kroner, som gennem foreningen Norliv er brugt til at købe 25 procent af Nordea Liv & Pension, hvis kunder nu automatisk bliver medlemmer af foreningen, og dermed med tiden overtager den. Transaktionen er mere eller mindre kuppet igennem af Finansforbundet og Nordea-ansatte. Det er – med Ugebrevets ordvalg – budskabet i en henvendelse fra Jørgen Astrup Hansen til Folketingets erhvervsudvalg. Steen Dahlgaard har i en henvendelse til Forbruger- og Konkurrencestyrelsen protesteret over samme forhold.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Top100 Finansvirksomhed

Få de vigtigste om bank, realkredit, forsikring, pension
Udkommer hver mandag.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Grønborg: Bankernes rejse nærmer sig afslutningen
Udløber snart
Afdelingsdirektør for forretningsudvikling Private Banking
Private Banking
Aabenraa
Grønborg: Bankernes rejse nærmer sig afslutningen
Udløber snart
Formuerådgiver
Formuerådgiver
Region hovedstaden og Sjælland
Grønborg: Bankernes rejse nærmer sig afslutningen
Udløber snart
Forretningsudvikler til Pension og Formue
Pension, Formue
Aabenraa
Grønborg: Bankernes rejse nærmer sig afslutningen
Udløber snart
Formuerådgiver
Formuerådgiver
Midt- og Nordjylland
Generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp
Region Hovedstaden
ØKONOMIMEDARBEJDER – Carlsbergfondet
Region Hovedstaden
Regnskabsassistent til Pharma Nord
Region Syddanmark
Kontorchef for økonomi, analyse og kunder i Færdselsstyrelsen
Region H
DIGITALISERINGSCHEF – Muskelsvindfonden
Region H
Direktionskonsulent med flair for økonomi og udviklingsprojekter
Region Sjælland

Mere fra ØU Finans

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Og modtag den seneste udgivelse af Finans – det førende magasin om den danske finanssektor.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank