Log ind
Log ind
Finans

Mazanti: Rekonstruktioner og bæredygtighed skal bære vækst

Sten Thorup Kristensen

fredag 22. oktober 2021 kl. 10:59

Efter corona-chokket i marts sidst år kom omsætningen hurtigt igen, og Mazanti-Andersen har præsteret markant omsætningsvækst i 2020. Men 2021 har foreløbigt været endnu bedre, fortæller COO Thomas Jørgensen i dette interview. Han tror på, at de gode tider vil vare ved. Også selv om den nuværende højkonjunktur driver over igen.

I forhold til, hvor drastiske ting der skete i Danmark og verden sidste forår, har den samlede omsætning i advokatfirmaet Mazanti-Andersen været overraskende positiv. Ikke bare har der været vækst overordnet – der er heller ikke nogen fagområder, der har haft egentlig tilbagegang, oplyser COO Thomas Jørgensen.

”Vi havde en generel vækst i 2020, og der er ingen områder, der havde en lavere omsætning end året før. Hvis vi tager 2021 med, har der været ret høj vækst på fast ejendom, insolvens og M&A. Og så har vi nogenlunde status quo på proces og den almindelige selskabsret,” siger han.

ØU: Det sidste, om selskabsret, kan undre – har der ikke været en række tilfælde, hvor virksomheder skulle finde ud af, hvem der skulle bære et økonomisk tab fra f.eks. nedlukninger? TJ: ”Vi har bestemt mødt den slags problemstillinger, f.eks. på det ansættelsesretlige område. Det har så bare afløst nogle andre opgaver, som der ikke har været så mange af. Vi har traditionelt en ret stor omsætning på ansættelsesret, og det har vi også haft i 2020 og 2021, hvor der har været mange corona-relaterede problemstillinger.”

ØU: I offentligheden har der ikke været meget blæst om den slags stridigheder mellem virksomheder, eller mellem virksomheder og deres ansatte. Har parterne været gode til at løse problemerne mindeligt? TJ: “Ja. Vi arbejder også en del med mediation. Sagerne har mere handlet om, at klienterne har været i tvivl om juraen og gerne villet gøre det rigtigt. Der har været en ret bred vilje til at gøre tingene rigtigt. Så kan det godt være, at der efterfølgende opstår nogle tvister, f.eks. hvis man har hjemsendt medarbejdere med fuld løn, og de så aldrig vender tilbage. Generelt er det mit indtryk, at klienterne er kommet godt igennem det. Men vi møder eksempler på det hele, og der er også sager, der er mere specielle, f.eks. omkring mink.”

”I dag er der så nogle problematikker, der opstår som konsekvens af det enorme pres på de globale forsyningskæder. Det møder vi bl.a. i entrepriseretten. Igen handler det ofte om, at klienterne gerne vil kende deres retsstilling.”

ØU: Hvad er jeres forventninger til den nærmere fremtid? Lige nu er der jo tryk på økonomien, men der tales også om, at højkonjunkturen måske ikke er så holdbar alligevel – bl.a. på grund af problemerne med forsyningskæder. TJ: ”Vi forventer, at vi vil have en fortsat høj aktivitet. Vi er ret specialiserede inden for nogle områder omkring f.eks. venture og bæredygtige fonde, som vi mener vil vokse. Der er også stadig rigtigt meget likviditet i markedet, også selv om renten stiger. Man forventer jo også, at der vil komme en bølge af tvangsopløsning af IVS’er. Samtidig kan der, når coronastøtten skal betales tilbage, komme nogle sager om rekonstruktioner, hvor man søger at finde en bedre løsning end konkurser.”

”Vi har allerede haft en række insolvenssager som følge af krisen. Vi har haft en pænt øget omsætning på området, men langt fra det boom, nogle forventede. Men der er stadig en risiko for, at der kan komme en bølge.”

ØU: Vil I være i stand til at følge med en endnu højere efterspørgsel efter juridisk hjælp, hvis det er det, vi kommer til at se? Eller kan der komme mangel på jurister og advokater til at behandle sagerne? TJ: ”Det er klart, at der er konkurrence om arbejdskraften, og kampen om talenterne tiltager. Vi flokkes om de ressourcer, der er. Der kan måske opstå mangel på jurister inden for specifikke områder. Men så kan man i nogle tilfælde have fordel af at omrokere, og man kan måske også lære at være lidt mere mangfoldig i sin rekruttering. Der er store krav til os som arbejdsplads, hvilket vi gerne vil leve op til i dialog med medarbejderne.”

ØU: Andre advokatfirmaer nævner, at de lægger mere vægt på hjemmearbejde, også for at spare omkostninger. Hvordan håndterer I den del? TJ: ”Det er ikke en generel ting, som vi oplever, at alle efterspørger. Der er også rigtigt mange, der har glædet sig til at komme tilbage til kontoret. Vi prøver at understøtte begge dele. Vi vil rigtigt gerne have et kollegialt fællesskab, men vi vil også gerne give plads til fleksibilitet. Så vi har ikke lagt vores æg i bare én af kurvene.”

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Del på print

[postviewcount]

Følg virksomhederne fra denne artikel
Skriv dig op her, og modtag en mail direkte i din indbakke, så snart vi skriver om virksomhederne, du følger.

Jobannoncer

Finansielle business partnere til budgettering og opfølgning i styrelsens fagområder
Dealer med analytisk sans og kommunikative evner
Energinet A/S søger afdelingsleder for forretningsstøtte & udvikling
Investeringsspecialist til Investeringsafdeling i Sparekassen Sjælland-Fyn
Ringkjøbing Landbobank søger erhvervsrådgiver til Viborg
To Controllere til Nature Energy
Moalem Weitemeyer søger Økonomimedarbejder/ Bogholder
Synes du også at udvikling af samfundsøkonomiske analyser og strukturelle beregninger er det sjoveste i verden?
Business Controller til DLF Beet Seed
Vi søger endnu en medarbejder til bekæmpelse af hvidvask og operationel risiko
Ringkjøbing Landbobank søger Privatrådgiver til København
Økonom til overvågning af dansk økonomi og prognose
Egmont søger M&A advisor
Plesner søger økonom til Team EU & Competition
Porteføljemanager til alternative investeringer
Nationalbanken søger Økonom til Finansiel Statistik
Energinet søger forretningsudvikler med fokus på innovationsprocesser
Executive Assistant til Nationalbankens vicedirektør

Mere fra ØU Finans

Seneste nyt

Langers skarpe

af Morten W. Langer
af Morten W. Langer
Seneste indlæg

Mest læste

Få dit daglige nyhedsoverblik i din indbakke

Seneste rapporter fra eksterne rådgivere

Dybdegående og original 
journalistik siden 1994

Økonomisk Ugebrev har i mere end 25 år leveret indsigtsfuld og dagsordensættende journalistik og analyser til læserne og den brede offentlighed. 

Vi tager ansvar for vores indhold og er tilmeldt:

KONTAKT

Telefonisk henvendelse: 70 23 40 10
Telefonerne er åbne alle hverdage fra: 10-15

Salg: salg@ugebrev.dk
Redaktion: redaktion@ugebrev.dk
Annonce materialer: annonce-mat@ugebrev.dk
Bogholderi: bogholderi@ugebrev.dk

Skriv til os på: kontakt@ugebrev.dk.
Vi bestræber os på at besvare henvendelser indenfor 24 timer.

Økonomisk Ugebrev A/S
CVR-nr.: 31760623
Forbindelsesvej 12, 2. tv
2100 København Ø

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Og modtag den seneste udgivelse af Finans – det førende magasin om den danske finanssektor.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank

 

Log ind

[iteras-paywall-login paywallid="qwerty123"]