Microsoft-dommen kan lette virksomheders TP-bøvl

(ARKIV) Skat fotograferet den 8. juni 2017. Fredag aften er der åbnet for tidligt tjek af årsopgørelsen, der først officielt er klar på mandag. Det skriver Ritzau, fredag den 9. marts 2018. (Foto: Sarah Christine Nørgaard/Scanpix 2018)

Højesterets dom i Microsoft-sagen om transfer pricing kan få stor betydning for både en række sager, der allerede verserer i retssystemet, men også for adskillige tusinde selskaber med transfer pricing-problematikker. Med dommen er Skat for alvor sat på plads i forhold til at kunne lave skønsmæssige forhøjelser af virksomhedernes indkomst. For nye TP-sager skærper lovændring praksis.

Skattemyndigheden har med højesteretsdommen lidt et sviende nederlag i forsøget på at kunne udvide retten til at lave skønsmæssige ansættelser af virksomhedernes indkomst i transfer pricing-sager. Ifølge formand for FSR’s Skatteudvalg, statsaut. revisor Klaus Okholm, kommer der med dommen en klar fastsættelse af, hvornår virksomhederne skal have dokumentationen om transfer pricing på...