Minusrenter en gigantisk konkurrencefordel for storbanker

Stigende gebyrer får bundlinjen til at vokse i Jyske Bank Jyske Bank fik et resultat før skat i årets første ni måneder på tre milliarder takket være flere boligkunder.Se RB kl.08.19 den 25.10.2017 Arkivfoto: Jyske Bank. Hovedsæde, administration i Silkeborg. (Foto: Henning Bagger/Scanpix 2017)

Eksperter vurderer over for Økonomisk Ugebrev, at minusrenter på privates bankbøger på sigt vil være en gigantisk konkurrencefordel for de store banker. Stadigt flere banker vil blive presset til at indføre minusrenter for at øge lønsomheden. Men udtræk af indlån kan i mange banker udløse krav om anden funding, og her står storbankerne ekstremt stærkt, og de mindste banker ekstremt svagt.

Med Jyske Banks varsling af minusrenter på private kunders bankbøger har vi kun set starten på massive omvæltninger i den danske banksektor de kommende år. Økonomisk Ugebrevs survey i denne udgave, med svar fra 1001 velhavere viser med al tydelighed, at danskerne er parate til at flytte deres indlånskroner hen andre steder, hvor de ikke skal betale for at have penge på...

Læs også:  Enochian: Den rige saudiarabiske prins dukkede aldrig op

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her