Nye MiFID-regler lagde omgående pres på aktiemæglere

ARKIVFOTO af aktiehandel i Nordea- - Se RB 08-02-2016 17:39.Danske aktier tager historisk stort fald. Det danske C20 Cap indeks tager dramatisk fald på ugens første dag. Panikagtige scener, siger analytiker. Det danske C20 Cap indeks lukker med det største endagsfald i indeksets historie på 5, 4 procent i kurs 904, 79. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2016)

BørsmæglerRating af Aktiemæglere 2018: Kapitalforvalterne er begyndt at kigge meget nøje på den værdi, de får ud af de aktieanalyser, som de nu skal betale særskilt for. I flere tilfælde vælger investorer at gå direkte til selskabet bag aktien, for at få viden. Samtidig prisdumper de store mæglerhuse fra udlandet deres aktieanalyser i markedet. Eksempler på meget lave priser på store analysepakker.

Alle havde forudset, at MiFID-direktivets bestemmelse om, at aktieanalyser skal betales særskilt, frem for at være en skjult del af kurtagen, ville vende op og ned på branchen for aktiemæglere. Alligevel er en og anden nok blevet overrasket over, at konsekvenserne kom så hurtigt og så hårdt – faktisk før direktivet trådte i kraft første januar, erfarer Økonomisk...

Læs også:  De store pengetanke: William Demant Invest fik bedste afkast

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her