Survey om minusrenter: Sådan har vi gjort

Økonomisk Ugebrevs survey om holdninger til minusrenter på private indlånskonti er udsendt til 7000 private banking-kunder og velhavende investorer med typisk større private formuer. De indgår i Økonomisk Ugebrevs univers af abonnenter og gratismodtagere på investeringsnyheder. 1003 af dem, svarende til knap 14 procent, har svaret på det udsendte elektroniske spørgeskema, hvor svarene er anonymiserede. 63 procent af respondenterne oplyser, at de har kontantindlån på bankbøger eller pensionskonti med beløb over 750.000 kr., hvorved de nu eller måske senere rammes af minusrenter.

Det fremgår også, at 6 procent af respondenterne er under 45 år, 17 procent mellem 46 og 55 år, 27 procent mellem 56 og 65 år, og 50 procent over 66 år. 43 procent af respondenterne bor i Storkøbenhavn, 18 procent i Midtjylland, og resten er ligeligt fordelt over resten af landet.

Læs også:  Velhavere overvejer fortsat, hvordan de undgår minusrenter

40 procent af respondenterne har mellem 2 og 5 mio. kr. i indlån, udover de 750.000 kr., der er friholdt for minusrenter. Og andre 15 procent har mere end 6 mio. kr. I forhold til den almindelige fordeling af størrelsesbeløb på danskerne indlånskonti er der i Økonomisk Ugebrevs univers en meget klar overvægt af mere velhavende personer, og aldersfordelingen har også slagsiden mod et lidt ældre publikum.

Økonomisk Ugebrev vil i den kommende udgave gennemgå flere resultater fra det gennemførte survey, blandt andet om sammenhængen mellem Nationalbankens minusrenter på indskudsbeviser og den forventede udbredelse af minusrenter på indlån i mange flere banker. Også en vurdering af de samfundsmæssige gevinster, eller det modsatte, vil vi kigge nærmere på.

Køb den fulde Survey Analyse med svar fra 1003 danske velhavere om deres holdning til minusrenter på bankbogen, med alle detaljerede svar samt kommentarer til udvalgte spørgsmål. Rapporten omfatter 11 spørgsmål over 14 sider. Pris for abonnenter kr. 5000,- ekskl. moms. Pris for ikke-abonnenter: 12.000 kr. ekskl moms. Rapporten kan bestilles på [email protected] og den leveres på mail som en PDF fil.

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her