Pensionsbranchen skjuler millionomkostninger for kunderne

(ARKIV) 1000 kroner i sedler. Ialt er her fotograferet 250.000 kroner den 11. december 2012. Bankerne tjente i 2017 rekordstore overskud, og kunderne betaler mere og mere i gebyr. Det er et tegn på manglende konkurrence, mener Forbrugerrådet. Det skriver Ritzau, onsdag den 31. januar 2018.. (Foto: Mads Nissen/Scanpix 2018)

Økonomisk Ugebrev kan nu afsløre, at pensionsbranchen skjuler omkring en fjerdedel af de omkostninger, danske pensionsopsparere betaler til deres pensionsselskab. Branchen har ellers flere gange tidligere lovet politikerne og Finanstilsynet, at alle kundernes omkostninger nu er kommet frem i lyset. Flere uafhængige eksperter kritiserer pensionsselskabernes lukkethed, ikke mindst fordi den gør det umuligt at sammenligne selskabernes reelle omkostninger.

Hver eneste dansker betaler hvert år flere tusinde kroner mere i omkostninger på deres pensionsordning, end de får oplyst. Omkostningerne fremgår nemlig ikke af de pensionsoversigter, danskerne får tilsendt fra deres pensionsselskab. Efter års tovtrækkeri om åbenhed og gennemsigtighed i pensionsbranchen er det fortsat umuligt...

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her