Q2: Øget udlån i vækstbanker sikrede plus i svagt kvartal

Sydbank Haderslev onsdag 18. februar 2004. En 26-årig kasserer i Sydbanks lokale afdeling i Haderslev fandt fristelsen af de mange penge i kassen for stor. I løbet af to måneder i sommeren 2003 drænede han bankens kasse for 930.000 kroner, som han ødslede bort på at spille Tipstjenestens Oddset. Manden blev onsdag ved retten Haderslev idømt fængsel i ét år og tre måneder. Det ene år af straffen blev gjort betinget med en prøvetid på to år. Samtidig skal kassereren aftjene 200 timers samfundstjeneste, bestemte retten.

En gennemgang af bankernes resultater for 2. kvartal 2018 viser, at der absolut ikke var noget at råbe hurra over, tværtimod. Kun de mest ekspansive banker holder skindet på næsen. Mudret rapportering dækker over store engangsgevinster i første kvartal, og svage resultater i årets andet kvartal, viser analyse.

Med opbremsningen i den europæiske vækst er der ikke udsigt til at de lange renter stiger lige foreløbig. Det har ellers været den redningskrans, som bankerne længe har kigget efter for at få løftet indtjeningen. Økonomisk Ugebrevs gennemgang af udvalgte bankers regnskaber for 2. kvartal viser, at bankerne er meget sårbare over for stigende udlånstab, efter at de fleste banker faktisk et stykke tid har tilbageført tidligere hensættelser som en...