Finans

Q3-regnskaber: Analytikere ser underskud i Pandora

Morten W. Langer

søndag 03. november 2019 kl. 22:50

Blandt denne uges Q3-regnskaber vil der være langt størst opmærksomhed om Pandora. Er der hold i de seneste forlydender om, at kraftigere marketingkampagner virker? Analytikerne ser stadig ikke en vækstcase, men en effektiviseringscase, for smykkeselskabet de kommende år,

Pandora har de seneste år væ-ret et af de mest omdiskuterede selskaber på det danske aktiemarked. Spørgsmålet har været, om selskabet permanent har mistet sin glans, og om der blot har været tale en modedille, som snart er væk igen. Før man kaster sig ud i at forsøge at svare på dette spørgsmål, er der to centrale forhold, man skal bide fast i: På den ene side har den underliggende lønsomhed i en gennemsnitlig Pandora-forretning siden første kvartal 2017 været vigende, og faldhastigheden accelererer. For det andet tjener Pandora fortsat rigtig mange penge, og det vil den også gøre de kommende år.

LAVT P/E

Usikkerheden om fremtiden betyder, at aktien aktuelt handles til kun otte gange årets overskud. Usikkerheden knytter sig først og fremmest til, om den nye ledelse kan bremse de seneste års nedtur i det såkaldte like-for-like-salg. Altså salgsudviklingen i den gennemsnitlige Pandora-forretning, som dykkede med 10 procent i hvert af årets to første kvartaler.

Økonomisk Ugebrev har tidligere beskrevet analytikernes bekymring, der går ud på, at mange af smykkekoncernens salgssteder risikerer af blive ulønsomme, og derfor må lukkes. Analytikerne venter ikke den store positive vending i Q3. Det fremgår at estimater fra 13 analytikere , som Pandora selv har indsamlet. Analytikerne ser et fald i det totale salg på 11 procent og et dyk i like-for-like-salget på 10 procent. De forventer et driftsoverskud før engangsomkostninger på præcis 1 mia. kr. før restruktureringsomkostninger på også 1 mia. kr. Så bundlinjen efter finans ender i et lille minus. Ifølge estimater, indsamlet af det tidligere Thomson Reuters, som nu hedder Refinitiv, venter de europæiske analytikere et underskud på 0,27 kr. per. aktie, svarende til en bundlinje på minus 27 mio. kr.

Når Pandora aflægger regnskab i denne uge, under ledelse af den nye CEO Alexander Lacik, ser der ud til at komme både positive og negative nyheder. Carnegies nyeste dealersurvey afslører, at øgede marketingkampagner, som i andet kvartal viste tegn på succes i Italien og England, også ser ud til at virke på andre markeder.

Der er således indikationer på, at den nye strategiplan Pandora Now, med øget marketingaktivitet og lancering af smykkekonceptet Pandora Me, begynder at virke. Modsat er momentum i det store vækstmarked Kina tilsyneladende ved at falde helt sammen. Resultaterne af det aktuelle dealersurvey har fået Carnegie til at opjustere kursmålet til 275, med en ”hold”-anbefaling, i forhold til den aktuelle børskurs på 333.

Analytikerne har overordnet ikke stor tiltro til, at Pandoras ledelse kan skabe ny stærk vækst. Både de estimater, Pandora selv har indsamlet, og estimater fra Factset, viser, at salget falder tilbage. Estimaterne fra Pandora viser dog et moderat salgsdyk i 2020 og 2021 på ca. 2-3 procent i forhold til 2019. Estimaterne fra Factset viser nogenlunde samme udvikling i 2020 og 2021, og derefter et større omsætningsfald i 2022.

Omkring resultatet for i år peger begge datasæt mod en bundlinje på 2,7 mia. kr. i år efter omstruktureringsomkostninger på 2 mia. kr., og et overskud næste år på 3,2 mia. kr. efter omstruktureringsomkostninger på 1 mia. kr. Renset for engangsomkostninger ses bundlinjen altså at skride.

Det er denne forestilling hos analytikerne, som Pandoras ledelse nu skal forsøge at gøre op med. Og det vil sandsynligvis lykkes et stykke af vejen, men måske ikke langt nok.

MWL

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

Første måned

1 kr.

Herefter 299 kr. om måneden

Allerede abonnent? Log ind her

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Del på print

[postviewcount]

Jobannoncer

Finanstilsynet søger økonom eller erhvervsjurist til kontoret for investorbeskyttelse
København
18-06-2021
København
18-06-2021
Ringkjøbing Landbobank søger medarbejder til bekæmpelse af hvidvask og operationel risiko
Ringkøbing
30-06-2021
Ringkøbing
30-06-2021
Business Controller til koncernøkonomistyring til energikoncern midt i en forandringsproces
Svinninge
21-06-2021
Svinninge
21-06-2021
Kan du være faglig sparringspartner i skattespørgsmål, for stor energikoncern?
Svinninge
30-06-2021
Svinninge
30-06-2021
Handelsbanken søger Finansrådgiver til Transaction Banking Sales
Aarhus, Trekantområdet eller København
30-06-2021
Aarhus, Trekantområdet eller København
30-06-2021
Djurslands Bank søger en selvstændig og ansvarsbevidst controller
Grenaa
15-06-2021
Grenaa
15-06-2021
Advokat til Sydbank i Aabenraa
Aabenraa
20-06-2021
Aabenraa
20-06-2021
Finance Business Partnere med kommercielt mindset søges til energikoncern midt i en forandringsproces
Svinninge, Virum, Haslev
30-06-2021
Svinninge, Virum, Haslev
30-06-2021

Mere fra ØU Finans

Seneste nyt

Langers skarpe

af Morten W. Langer
af Morten W. Langer
Seneste indlæg

Mest læste

Få dit daglige nyhedsoverblik i din indbakke

Seneste rapporter fra eksterne rådgivere

Dybdegående og original 
journalistik siden 1994

Økonomisk Ugebrev har i mere end 25 år leveret indsigtsfuld og dagsordensættende journalistik og analyser til læserne og den brede offentlighed. 

Vi tager ansvar for vores indhold og er tilmeldt:

OM ØU

Log ind

KONTAKT

Telefonisk henvendelse: 70 23 40 10
Telefonerne er åbne alle hverdage fra: 10-15
Salgschef: Sidsel Bogh

Skriv til os på: kontakt@ugebrev.dk.
Vi bestræber os på at besvare henvendelser indenfor 24 timer.

Økonomisk Ugebrev A/S
CVR-nr.: 31760623
Forbindelsesvej 12, 2. tv
2100 København Ø

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank

 

Log ind

[iteras-paywall-login paywallid="qwerty123"]