Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Finans

Rating af Mangfoldighed 2023: Fortsat kun få kvinder i mindre bankers topledelser

Claus Strue Frederiksen

onsdag 13. september 2023 kl. 17:40

Rating af Mangfoldighed 2023: Fortsat kun få kvinder i mindre bankers topledelser

Rating af Mangfoldighed 2023: Mens der er sket et positivt skred i kvindeandelen i bankernes og forsikringsselskabernes bestyrelser, halter det fortsat alvorligt i de mindre finansvirksomheders daglige topledelser, viser Økonomisk Ugebrevs årlige Mangfoldighedsrating. I de større finansvirksomheder er der sket store fremskridt de seneste år. 

Af de seks banker i mid cap-kategorien topper BankNordik ranglisten med 100 pct. kvinder i topledelsen. Førstepladsen skyldes, at topledelsen i BankNordik udelukkende består af én person, nemlig adm. direktør Turið F. Arge.

I Danske Andelskassers Bank består topledelsen af adm. direktør Jan Pederson og bankdirektør Alma Lund Høj, hvorved banken har ligelig kønsfordeling i topledelsen. 

De tre resterende banker – Vestjysk Bank, Sparekassen Sjælland-Fyn og Lån og Spar Bank – ligger i bunden af listen. Disse tre bankers topledelser består sammenlagt af syv mænd og nul kvinder.

Keld Thornæs, HR- og kommunikationsdirektør i Lån og Spar Bank, oplyser til Økonomisk Ugebrev, at banken har en politik om at tilstræbe en fordeling på 60-40 mellem kønnene på de ledende stillinger. Banken har derfor søsat en række interne projekter, der har til hensigt at øge kvinders interesse i og mulighed for at varetage ledelsesmæssige opgaver.

I forhold til den konkrete situation med to mænd og nul kvinder i topledelsen siger Keld Thornæs: ”Vores executive management har i en lang årrække bestået af to mænd. Vi har haft en veldrevet virksomhed, og har ikke haft behov for at udvide direktionen. Derfor består direktionen fortsat af to personer, som begge er mænd.”

Vestjyske Bank erkender i sin rapport om mangfoldighed, at man ikke er i mål: “Banken er således ikke på plads i forholdet til måltallet på 40% andel af det underrepræsenterede køn. På direktionsniveau 1. december 2022 er de 2 direktionsmedlemmer mænd. Banken vil fremover fortsætte med at arbejde aktivt for at nå det opstillede mål blandt andet gennem tiltag som karriereplanlægning, personlig motivation og uddannelse til ledergerningen.”

Videre skriver Vestjysk Bank: “Banken har startet et talentprogram, med særlig fokus på det underrepræsenterede køn. Bestyrelsen ønsker en åben og fordomsfri kultur, hvor den enkelte medarbejder kan udnytte sine kompetencer bedst muligt uanset køn. (…) Vestjysk Bank ansætter ledere under den præmis, at den bedst egnede altid ansættes/udnævnes uanset køn.”

Finansbranchen, der er repræsenteret med ni selskaber i large cap-kategorien, befinder sig, når det gælder kønsdiversitet i topledelsen, omtrent midt mellem lifescience, som er helt fremme i skoene med mange kvindelige ledere, og transport & logistik, som halter alvorligt bagefter. 

Den gennemsnitlige andel af kvindelige topledere i finansselskaberne er i 2023 på 19 pct., en stigning på 11 procentpoint siden 2017. Tryg topper listen med 40 pct. kvindelige topledere. 

Læs hele temaet om Rating af Mangfoldighed i large Cap- og midcap-selskaberne i de seneste udgaver af ØU Samfundsansvar.

Claus Strue Frederiksen

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Top100 Finansvirksomhed

Få de vigtigste om bank, realkredit, forsikring, pension
Udkommer hver mandag.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

No data was found

Mere fra ØU Finans

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Og modtag den seneste udgivelse af Finans – det førende magasin om den danske finanssektor.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank