SAS vil blive løftet af styrtdyk i oliepriser

(ARKIV) Scandinavian Airlines Systems fly i Københavns Lufthavn i København, mandag den 29. januar 2018. SAS mere end halverede underskuddet i første kvartal af det nye regnskabsår. Omsætningen var uændret. Det skriver Ritzau, tirsdag den 27. februar 2018.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2018)

Det er ikke en tilfældighed, at SAS-aktien har klaret de seneste måneders generelle aktiekursfald utrolig flot. Mens de generelle aktiemarkeder er styrtdykket har det skandinaviske luftfartsselskab holdt skansen. Vi forventer, at SAS kan blive en af de helt store vindere på det danske aktiemarked i 2019.

Enig, luftfartsselskaber er risky-business, som man normalt bør holde sig fra. Men i det aktuelle markedsmiljø, hvor oliepriserne de seneste måneder er styrtdykket, altså lavere priser på flybrændstof, og passagertrafikken fortsat er stigende, ligner det en rigtig stærk case. SAS fastlåser normalt brændselspriserne på kontrakter et godt stykke frem i tiden, så den positive indtjeningseffekt rammer ikke lige med det samme. Men det kommer.

SAS’ bestyrelsesformand Carsten...

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her