Tynd ordrebog kom bag på NNIT

(ARKIV) Novo Nordisk i Bagsværd, den 1. februar 2017. Lad dig ikke forblænde af trygheden ved velkendte danske virksomheder. Det er vigtigt at sprede sin investering ud over det danske marked. ** Historierne er klausuleret til lørdag. Fakta følger. Artiklerne udsendes til PFS-kunder mandag. Historierne må publiceres bag paywall lørdag kl. 06.00. **. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)

Selskabet havde varslet, at der var usikkerhed om fortsatte ordrer fra Novo Nordisk. Alligevel kom det bag på ledelsen, hvor hurtigt og voldsomt ordrebogen svandt ind. Man forudser nu, at det kan tage flere år at genvinde aktiemarkedets tillid. CFO Carsten Krogsgaard Thomsen fortæller i dette interview for første gang i detaljer om baggrunden for den dramatiske, men uundgåelige nedjustering.

Tirsdag den 9. maj var ikke nogen god dag for NNIT. For første gang i selskabets femårige historie som børsnoteret selskab måtte den formulere en børsmeddelelse, der indeholdt en nedjustering af forventningerne til overskudsgraden. Straffen fra aktiemarkedet faldt prompte, da aktien blev sendt ned med over 13 pct.

”Jeg havde da forventet en kraftig reaktion fra børsmarkedet. Vi har i...

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her