Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Finans

Danske Bank: Ny optimisme i Asien

Hugo Gaarden

onsdag 20. oktober 2021 kl. 9:05

Danske Bank om finansmarkederne i Asien.

Uddrag fra Danske Bank:

Mere optimisme på de asiatiske finansmarkeder: Selv om kinesiske BNP-tal skuffede, har der været ny optimisme på markederne i Asien i kølvandet på udviklingen i USA, og dollaren er generelt blevet svækket. En af Kinas store gældsplagede ejendomsudviklere, Sunac, har betalt afdrag på deres obligationslån, og det kommer efter den kinesiske centralbanks melding om, at krisen i Evergrande kan håndteres. Vi mener dog fortsat, at pilen peger ned i forhold til den forventede vækst i Kina, især efter den seneste stigning i energipriserne. Læs mere om, hvad dette betyder for metalmarkederne, i Research Global – Power crunch supports metal prices despite fading demand, 18. oktober.

Mødereferat fra RBA: Den australske centralbank har været en af en række centralbanker, hvor markederne er begyndt at indregne betydeligt hurtigere opstramninger af pengepolitikken, end centralbanken officielt har signaleret. Men i referatet af oktobermødet, der blev udsendt i nat, er meldingen, at selv om der er begyndende lønpres nogle steder i verden, gælder det ikke Australien. RBA signalerer stadig, at renten ikke bliver sat op før i 2024, selv om markederne venter, at det sker allerede i 2. halvår 2022. Den australske dollar reagerede ikke meget på mødereferatet og er blevet styrket over natten. Vi mener fortsat, at markederne har for store forventninger til renteforhøjelser, og vi venter en svækkelse af AUD i forhold til USD – også pga. en afmatning i priserne på en række vigtige australske råvarer drevet af Kina og den generelt stærke USD.

Amerikansk økonomi: Industriproduktionen i USA levede ikke op til forventningerne i september og faldt 1,3 % m/m (mod tidligere +0,4 % og forventet vækst på 0,2 %). Produktionen tynges stadig af de globale leveranceproblemer, og mangel på halvledere medførte et fald i bilproduktionen på 7,2 % m/m. Orkanen Ida kan også have haft midlertidig negativ effekt, men leveranceproblemerne vil formentlig fortsat tynge industriproduktionen, der aktuelt ligger 1,1 % under niveauet før Covid-krisen.

Valuta: Rentemarkederne havde en urolig dag i forgårs, men bevægelserne på valutamarkedet var mere afdæmpede. Euroen blev generelt styrket, og EUR/USD steg til over 1,16. I den anden ende af spektret blev, ZAR, RUB og den svenske krone svækket, og EUR/SEK kravlede igen over 10,05. Trods en stor stigning i de britiske renter blev pundet yderligere svækket mod euroen. Den norske krone endte dagen stort set uændret mod euroen.

 

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Top100 Finansvirksomhed

Få de vigtigste om bank, realkredit, forsikring, pension
Udkommer hver mandag.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Finance/Business Controller til Anzet A/S
Region Sjælland
Udløber snart
Dansk Sygeplejeråd søger digitalt indstillet økonomimedarbejder med erfaring i regnskabsprocessen fra A-Z
Region Hovedstaden
Spændende og alsidig stilling som økonomi- og administrationschef
Region Hovedstaden
Forbrugerrådet Tænk søger en ny direktør
Region Hovedstaden
INSTITUTLEDER PÅ AAU BUSINESS SCHOOL – Aalborg Universitet
Region Nordjylland
Financial Controller til Process Integration ApS
Region Midt

Mere fra ØU Finans

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank