Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Langers Skarpe Aktietips

Økonomisk ugebrev

mandag 18. april 2016 kl. 8:25

Markedet viser en utrolig robusthed:

Vi har de seneste uger set en ufattelig robusthed på de internationale aktiemarkeder, som umiskendeligt ligner oplægget til et nyt aktierally. Vi har i denne uge derfor skruet op for aktieeksponeringen i AktieUgebrevets Pensionsportefølje fra 70 % til 100 %. Baggrunden er, at aktiemarkedet signalerer fortsat fremgang, blandt andet understøttet af forskellige stemnings- og risikoindikatorer. Soliditeten på aktiemarkederne er meget overraskende, da de fundamentale indikatorer eksempelvis for makroøkonomi og selskabernes indtjeningsudvikling, viser stor svaghed. Vi kan fortsat stå på randen af en global recession, fordi der er stor svaghed i både asiatisk, europæisk og amerikansk økonomi.

Men hvorfor kører aktierne så fremad?

Den enkle forklaring er, at både den europæiske og amerikanske centralbank har signaleret, at de fortsat vil gøre alt for at holde hånden under aktiemarkederne. Selvom USA’s økonomi tilsyneladende udvikler sig nogenlunde, er der efterhånden kun begrænset tro på, at FED vil sætte de korte renter markant op. Det er positivt for aktierne.

Centralbankerne vil gøre alt for at holde hånden under aktiemarkedet:

Markedets opfattelse er nu, at FED chef Yellen vil gøre alt for at holde hånden under aktiemarkedet, så det opfattes nu som en garanti for, at der ikke får lov til at indtræffe en større aktienedtur. Aktuelt tror markedet kun på én renteforhøjelse i år, og det er markant mindre end de 3-4 forventede renteforhøjelser for et par måneder siden. Også den europæiske centralbankchef Draghi har gang i et projekt, hvor der gøres alt for at stimulere inflation og holde hånden under markederne. Ved seneste udmelding blev det oplyst, at ECB vil begynde at opkøbe erhvervsobligationer. Hvad bliver det næste? Måske opkøb af aktier. Og det vil jo være rigtig positivt for aktiemarkederne.

Men skal man så kaste sig ud i de mere risikofulde aktier?

Vores tilgang til at gå ind i de mere cykliske og risikofulde aktier er, at man skal gøre det trinvist. Vi bemærker, at ugens største stigninger blandt Large Cap aktierne skete i A.P. Møller-Mærsk og Rockwool. Blandt MidCap aktierne steg DS Norden, Torm, SAS og Bavarian. Med til at understøtte billedet af yderligere stigninger forude var massive udenlandske nettoopkøb af danske aktier i den forgangne uge. Meget tyder dermed på, at der kan ligge store stigninger forude i de danske aktier, de udenlandske efterspørger. I AktieUgebrevet bringer vi som sædvanlig hver uge oversigter over de udenlandske finanshuses største nettokøb og nettosalg, som vi anser for at være et vigtigt element, når der skal besluttes køb og salg.

Vi mener fortsat, man skal holde sig fra bankaktier:

Nu kommer også de danske regnskaber for 1. kvartal snart. Vi forventer, at bankregnskaberne igen vil skuffe, og vi ser ikke de store drivkræfter på den korte bane. Dansk økonomi er fortsat underdrejet, og derfor er der fortsat svag udlånsvækst, og bankernes overskudslikviditet betyder, at der er skærpet konkurrence om de mere solide udlån. Det presser rentemarginalerne. Der er ikke særlige gevinster fra konverteringer, og på grund af tumulten omkring Totalkredit er der generelt pres på provisionsindtægter ved låneomlægninger, hvor der jo gives rabatter. Bed- ste bud på positive overraskelser er, at bankerne måske endnu engang kan tilbageføre tidligere tabshensættelser, men det kan opfattes som engangsgevinster. Måske vil bankerne igen sælge historier med øgede udbytter og aktietilbagekøb, selvom de måske burde anvende pengene til at styrke kapitalgrundlaget.

Bang & Olufsen har været en spændende outsider:

Efter meldingen fredag om, at selskabets kinesiske samarbejdspartner nok alligevel ikke vil give et købstilbud på hele selskabet, dykkede aktien med 7 %. Der var i markedet opbygget betydelige forventninger til et samlet købstilbud. Vi har en fornemmelse af, hvad der er sket: nemlig at B&O’s ledelse faktisk synes, at der er faldet rigtig mange strategiske brikker på plads det seneste år, og at det bør afspejles i en aftalepris. Problemet er, at mange af de gennemførte initiativer med outsourcing af TV-produktion med forventede omkostningsbesparelser, forventede licensindtægter fra automotive og stadig flere nye distributører af B&O Play produkter, endnu ikke har ramt bundlinjen med fuld styrke. Uden at det endnu kan ses i regnskaberne, har B&O’s ledelse gennemført en transformation af selskabet, og samtidig styrket selskabets kapitalgrundlag markant. Vi mener, at yder- ligere kursfald efter skuffelsen fredag, kan blive en gunstig købsmulighed for den langsigtede investor. Som vi ser det har B&O de bedste overlevelsesmulig- heder som selvstændig virksomhed meget længe.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Top100 Finansvirksomhed

Få de vigtigste om bank, realkredit, forsikring, pension
Udkommer hver mandag.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

No data was found

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank