Så skete det uundgåelige: Straarup i stilhed ud af APM bestyrelse

Mærsk McKinney familien har i al stilhed sagt farvel til tidligere Danske Bank direktør Peter Straarup i sine bestyrelser, i almen fonden og i A.P. Møller Holding, hvor fratrædelsen ifølge cvr registeret er sket den 31. december 2018. Hverken på almen fondens hjemmeside eller på APMHs hjemmeside er der oplyst om fratrædelsen. Så det virker som om, at han nærmest er lempet ud af bagdøren, uden at nogen skulle opdage det.
Økonomisk Ugebrev har flere gange tidligere påpeget, at det var modsætningsfyldt af holdingselskabet træder i karakter ved at rydde op i Danske Banks bestyrelse, uden også at tage et opgør med den egentlige bagmand bag Danske Banks hvisvaskproblemer, nemlig Peter Straarup.
Vi har tidligere skrevet følgende, som ejerfamilien tilsyneladende langt hen ad vejen er enig i:

Økonomisk Ugebrev har tidligere kritiseret A.P. Møller Holding for ikke at træde i karakter som aktiv ejer overfor Danske Bank og gennemføre den nødvendige oprydning i topledelsen. Men nu skete det så. 

Læs også:  S&P Future: Aktier lægger igen an til rally efter stærkt fredagsluk

Ane Ugglas overraskende investoraktivisme kan de berøringsangste danske pensionskasser godt lære en del af. Men A.P. Møller Holding mangler stadig det sidste skridt, før vi kan hejse Dannebrogsflaget. Nemlig opgøret med bagmanden: Spørgsmålet er, hvor længe en tidligere Danske Bank chef fortsat kan sidde i A.P. Møller Holdings bestyrelse?

Det duer ikke, at storaktionæren A.P. Møller Holding nu sætter sig på magten i Danske Bank, mens tidligere Danske Bank chef Peter Straarup stadig sidder i holdingselskabets bestyrelse. Faktum er, at Peter Straarup grundlagde hele Danske Banks hvidvaskskandale, så det ville være fejlslagent, hvis familiens venskab med Peter Staarup skulle stå i vejen for den helt nødvendige ordentlighed, også i dette tilfælde

Læs hele artiklen her

 

 

 

——————————————

Registrering af CVR register:

A.P. MØLLER HOLDING A/S
CVR-nummer
Virksomhedsstatus
Normal
Tilknyttet som
Bestyrelse
Tiltrædelsesdato
20.12.2013
Fratrådt
31.12.2018
——————————————–

A.P. MØLLER HOLDING A/S

CVR-nummer
Virksomhedsstatus
Normal
Tilknyttet som
Reel ejer
Andre rettigheder:
Peter Straarup er medlem af bestyrelsen i A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, der indirekte ejer 100 % af stemmerettighederne og kapitalandelene i selskabet.
Ændringsdato
20.12.2013

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her