Væksten i dansk smittespredning ned i gear, men store mørketal

Kommentar: Normen synes at være ca. 33 procent daglig merspredning i de fleste europæiske lande.

I starten var smittespredningen betydeligt hurtigere i Danmark end i andre lande, antageligt på grund af en slap myndighedshåndtering med manglende tidlig inddæmning af hjemvendte fra bl.a. skiferie i Norditalien, og norditalienske turisters ankomst til København uden nærmere forholdsregler. Nu synes væksten at være gået ned, som det fremgår af tallene.

DK: 13. marts: 785 (+16%) 12. marts: 674 (+31%), 11. marts: 514 (+96%), 10 marts: 262 (+364%), 9. marts: 59 (+68%), 8. marts: 35.  

Der er dog tvivl om det reelle antal smittedede, da de danske myndigheder efter det oplyste kun tester meget selektivt, og derfor kan der være et stort mørketal af smittede, som ikke er registreret. Sundhedsstyrelsen bekræfter, at det nu kun er de alvorligste tilfælde, der tæller med, og at der er et stort mørketal. Dvs. i realiteten kan det være, at smitte spredningen fortsat er i eksplosiv vækst. 

Efter den katastrofalt hurtige smittespredning i Danmark, har myndighederne onsdag aften endelig banket bremsen i, med en stribe meget nødvendige, men også indgribende tiltag.

Læs også kommentar fra Økonomisk Ugebrev Ledelse: “En vaskeægte skandale: Fyr Sundhedsstyrelsens direktør”

Billede

Læs også:  Ugens Vigtigske danske og internationale nøgletal

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her