Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

2019 bliver et fremragende aktieår /2

Morten W. Langer

lørdag 19. januar 2019 kl. 12:24

I udgaven af Langers Skarpe Aktietips skrev vi for en uge siden under overskriften ”Derfor bliver 2019 et fremragende aktieår”, at den afgørende drivkraft for aktierne i år bliver centralbankernes fornyede planøkonomiske stimulanser.

Vi har de seneste tre uger kunne se de underliggende risikoindikatorer har været under markant styrkelse. De store investorer har altså været i såkaldt risk on mode. Atså de er villige til at tage mere risiko på bøgerne. Vi har været lidt usikre på, hvornår denne drivkraft tog styringen, fordi der på den helt korte bane er en regnskabssæson, der skal overstås.

På den baggrund har vi et stykke tid holdt øje med to vigtige modstandsniveauer for de toneangivende aktieindeks, nemlig 11.000 for tyske DAX og 2.600 for det styrende amerikanske S&P 500 indeks. Vi så i slutningen af ugen begge de centrale pejlemærker blive brudt opad, og herefter gik det hurtigt. DAX future sluttede fredagen næste tre procent oppe, og det amerikanske indeks sluttet over 2670.

Vi opfatter det som ekstremt overbevisende købssignaler, og vi har i slutningen af ugen i Økonomisk Ugebrevs Portefølje skiftet fra en defensiv tilgang til næsten all in. Vi holder stadig lidt likviditet parat til at supplere op ved eventuelle mindre tilbagefald i den forestående regnskabssæson, hvor vi forventer skuffelser omkring udsigterne for 2019.

Mange investorer, private såvel som professionelle, har i starten af det nye år været afventende, efter et meget negativt marked de sidste måneder af 2018. Vi forventer, at de vil komme halsende bagefter den kommende måned, når de opdager, at der er meget mere at komme efter. Som bekendt er aktiemarkedet altid 6-9 måneder foran den virkelighed, vi kan se med de blotte øje. Og derfor kan det meget vel være, at de økonomiske nøgletal kommer til at skuffe de næste måneder.

Men realiteten er, at aktiemarkedet ”kigger” meget længere frem, og markedet begynder nu at indkalkulere den positive effekt af flere stimulanser fra den amerikanske og kinesiske centralbank, samt lavere oliepriser og fortsat relativt lave obligationsrenter.

Aktuelt forventer markedet kun 26 procent sandsynlighed for en enkelt renteforhøjelse i år, hvilket dog er en del højere end for en uge siden. Vi forventer, at markedet kan gå betydeligt højere op herfra. Så længe de underliggende risikoindikatorer viser en klar bedring, så er det bare med at hænge på.

Investorerne vender tilbage til finans, industri og andre cykliske sektorer: Vi tror, at det er på tide at begynde at samle op i de mere cykliske industriaktier, cykliske forbrugsgoder, teknologi og finans. Meget tyder på stigende obligationsrenter herfra, alene af den grund af investorerne igen trække kapital ud af obligationer for at genplacere i aktier. Højere obligationsrenter er godt for bankernes indtjening, og derfor tror vi, at man skal mere tilbage i bankaktier nu.

Det danske largecap steg kun 0,7 procent fredag, hvor de udenlandske aktiemarkeder blæste derud af. Forklaringen er den enkle, at en stor del af de danske storaktier er defensive aktier, med aktier som Novo Nordisk, Lundbeck, William Demant og Carlsberg. Og den er ikke den vej, de store investorer kigger lige nu. De vil have A.P. Møller-Mærsk, DFDS, FLSmidth og andre mere cykliske industriakter.

Vi forventer fortsat at regnskabssæsonen kan blive en udfordring: Vi er for så vidt ikke så bekymrende for resultaterne for de danske selskaber, som vi forventer leverer langt hen ad vejen. Men den kortsigtede stemning på aktiemarkedet vil blive sat af de store europæiske og store amerikanske selskaber. Og her kan meget vel komme negative overraskelser.

For de store amerikanske selskaber bliver næste uge en stor uge, med regnskaber fra Johnson & Johnson og IBM (tirsdag) og Proctor & Gamble og Texas Instruments (onsdag). Herhjemme kommer der regnskab fra Tryg tirsdag (analytikerforventning EPS 1,03, sidste år Q4 1,87= tilbagegang på 45 procent, og på torsdag fra Novozymes (analytikerforventning EPS 2,81, sidste år Q4 2,69= fremgang 4,4 procent).

Og ugens vindere var…. Blandt ugens vindere var blandt andet DSV og SAS med fremgang på seks procent. Meldingen om et opkøbstilbud fra DSV på den store konkurrent Panalpina fik begge aktier til at gå i vejret. DSV steg på baggrund af en ekstremt god track record fra DSV’s ledelse i forhold til fusionsprocesser og for at høste store synergier.

For DSV aktionærer er det efter vores vurdering en win-win: Gennemføres opkøbet ligger der nye kæmpegevinster for DSV de kommende år. Gennemføres opkøbet ikke, vil det tage lidt risiko ud af aktien, men den vil nok falde lidt tilbage. Parken holdt niveauet og gik tre procent fra til kurs 97. Vi forventer fortsat en handel til omkring kurs 130-140.

Annonce:

Følg Økonomisk Ugebrevs Succesrige Portefølje på ØU Trader, og få SMS og Mail samtidig med de gennemførte køb og salg. Bliv medlem for ni kroner.

[postviewcount]

Jobannoncer

Grønborg: Bankernes rejse nærmer sig afslutningen
Udløber snart
Forretningsudvikler til Pension og Formue
Pension, Formue
Aabenraa
Grønborg: Bankernes rejse nærmer sig afslutningen
Udløber snart
Formuerådgiver
Formuerådgiver
Midt- og Nordjylland
Grønborg: Bankernes rejse nærmer sig afslutningen
Udløber snart
Afdelingsdirektør for forretningsudvikling Private Banking
Private Banking
Aabenraa
Grønborg: Bankernes rejse nærmer sig afslutningen
Udløber snart
Formuerådgiver
Formuerådgiver
Region hovedstaden og Sjælland
Regnskabsassistent til Pharma Nord
Region Syddanmark
Generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp
Region Hovedstaden
ØKONOMIMEDARBEJDER – Carlsbergfondet
Region Hovedstaden
Kontorchef for økonomi, analyse og kunder i Færdselsstyrelsen
Region H
DIGITALISERINGSCHEF – Muskelsvindfonden
Region H
Direktionskonsulent med flair for økonomi og udviklingsprojekter
Region Sjælland

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank