Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Kultur

Hobro vender minus til plus og anslår forsigtige forventninger

Prosper Raaberg

mandag 30. september 2019 kl. 14:09

 

Hobro IK, hvis formål alene er kontraktfodbold, kom ud af seneste regnskabs år (2017-2018) med et resultat efter skat på1,7 mio. kr. i forhold til et minus på 3,7 mio. kr. før. Ledelsen pointerer dog, at sammenligningsperioden blot omfatter et halvt år, fra 1. januar 2017 til 30. juni 2017, en periode som ledelsen kalder en omlægningsperiode. De bemærker desuden, ”at driften i omlægningsperioden omfatter fodboldaktivitet i Nordic Bet Ligaen (1. division), mens indeværende års drift omfatter fodboldaktivitet i ALKA Superligaen.”

Ledelsen finder årets resultat tilfredsstillende. Det er ”positivt påvirket af stærkt øgede TV-indtægter, men samtidig også negativt påvirket af stærkt øgede kamp-og trænings- og personaleomkostninger, som en naturlig konsekvens af oprykningen til Superligaen. Samlet er årets resultat bedre end oprindeligt budgetteret.”

Ledelsen tilføjer, at man i efteråret gennemførte en kapitaludvidelse på 700.000 kr. for at styrke selskabets kapitalgrundlag. Men selskabet ”har fortsat tabt mere end halvdelen af selskabskapitalen (…) men forventer, at selskabskapitalen kan retableres ved fremtidige overskud.”

Det tilføjes yderligere om selskabets fremtid, at ”resultat og aktivitet er usikker, da driften er meget relateret til dels sportslige præstationer og den fortsatte tilstedeværelse i Superligaen. Specielt TV-pengenes størrelse afhænger af de sportslige resultater og er derfor vurderet som budgettets største usikkerhedsfaktor.”

Ved regnskabsårets afslutning var selskabets likvide beredskab 80.811 kr. i forhold til 66.457 kr. i starten af regnskabsåret.

Ledelsen skriver desuden om årets forventninger, at ”selskabet budgetterer med et overskud i det kommende år. TV-pengene er sat ud fra en placering, der betyder overlevelse i Superligaen uden deltagelse i nedryknings-playoff mod 1. divisionsholdene.”

”Der er ikke budgetteret med transferindtægter. Det er ledelsens vurdering, at der selv med betydelig afvigelse i TV-indtægter vil være likviditet til at gennemføre årets aktiviteter,” understreger ledelsen.

Selskabets bestyrelse består af Lars Kühnel; Preben Johansen, Peter Christensen, Per Andersen, René Greve, Jakob Goul Rømsgaard og Jeppe Ugilt Hansen og Henrik Hammershøj som direktør.

Ifølge CVR har virksomheden ikke reelle ejere, og ledelsen er indsat som reelle ejere.

Aktuelt (pr 30.09) er Hobro placeret som nr. 11 med 12 point for 11 kampe.

[postviewcount]

Jobannoncer

Udløber snart
Direktionskonsulent med flair for økonomi og udviklingsprojekter
Region Sjælland

Mere fra ØU Kultur

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank