Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Kultur

Parkens kursfald på 25 pct. efter FCK-exit overdrevet

Bruno Japp

torsdag 09. maj 2024 kl. 11:15

Parkens kursfald på 25 pct. efter FCK-exit overdrevet

FC Københavns Champions League-eventyr gav økonomisk medvind til Parken Sport & Entertainment i 2023, og aktiekursen røg i vejret med over 100 pct. Men efter den sportslige eufori er kursen faldet 25 pct., og det fald sætter vi spørgsmålstegn ved. Parkens øvrige segmenter Lalandia og Parken Ejendomme undervurderes, og vi forventer mindst én opjustering i løbet af 2024.

2023 blev et jubelår for Parken både sportsligt og økonomisk. Sportsligt nåede Parkens fodboldhold FCK frem til 1/8-finalerne i Champions League, før eventyret standsede med to nederlag til Manchester C. Økonomisk leverede 2023 en strøm af opjusteringer, så årets indledende forventning om en tilbagegang i resultat før skat fra 263,7 mio. kr. i 2022 til 125-150 mio. kr. i 2023 blev skudt helt i sænk. Resultatet før skat endte på 430,5 mio. kr.

Succeshistorien blev behørigt belønnet af investorerne, som mere end fordoblede Parkens aktiekurs i 2023. Kursen toppede midt i december 2023 efter en stigning på 107 pct. siden årets start.

Siden har kursen imidlertid været faldende, og Parkens markedsværdi er siden toppen midt i december 2023 reduceret med en fjerdedel.

Det indikerer, at kursen i 2023 løb løbsk, og at investorerne nu er ved at vende tilbage til virkeligheden. Det er trods alt ret optimistisk at kalkulere med en play-off plads i Champions League til et dansk fodboldhold hvert år.

Og her finder vi netop problemet i værdiansættelsen af en aktie, hvor de sportslige resultater i høj grad styrer bundlinjeresultatet.

Hvis vi ser på resultaterne i Parkens tre segmenter i 2023, så var segmentresultatet i FCK 320,1 mio. kr. mod 134,8 mio. kr. i Lalandia og 15,6 mio. kr. i Parken Ejendomme. FCK stod altså for 68 pct. af segmentresultaterne i 2023.

Det store indtjeningspotentiale i et succesfuldt FCK er særdeles positivt i et år som 2023, men det indebærer også en betydelig risiko.

Det fremgår således af Parkens forventninger til 2024, at de forudsætter et dansk mesterskab til FCK. Den forudsætning kan løbe ud i sandet i løbet af maj, da tre andre hold end FCK også har et dansk mesterskab som mål. P.t. fører Brøndby Superligaen med fire point mere end FCK.

Men Parken er andet end fodbold, og for både Lalandia og Parken Ejendomme meldes om positive forventninger til 2024. Lalandia forventes således at fastholde niveauet fra 2023, og samtidig forventes 36 nye feriehuse i Billund solgt og indtægtsført i 2024. Parken Ejendomme forventer at fastholde udlejningsprocenten på 99 fra 2023.

De to sidstnævnte segmenter leverede i 2023 et samlet resultat på 150 mio. kr., og når hertil lægges Parkens opjustering midt i marts på 100 mio. kr., har man stort set allerede opfyldt målsætningen for 2023 uden indregning af indtægter fra FCK.

Uanset om FCK vinder det danske mesterskab, er det vanskeligt at forestille sig et 2024 uden mindst én opjustering fra Parken.

Målt på forsigtige nøgletal handles Parken p.t. til en forventet Price/Earnings et godt stykke under 10, og på den baggrund anser vi årets kursfald på 25 pct. for at være markant overdrevet.

Konklusion

Aktuel kurs 117,50
Kortsigtet (< 3 mdr.) Hold
Langsigtet (12 mdr.) Kursmål 135

Bruno Japp

Disclaimer: Læs her om ØU’s aktieanalyser

Parken - aktuelle signaler

[postviewcount]

Følg virksomhederne fra denne artikel
Skriv dig op her, og modtag en mail direkte i din indbakke, så snart vi skriver om virksomhederne, du følger.

Jobannoncer

Finance/Business Controller til Anzet A/S
Region Sjælland
Udløber snart
Dansk Sygeplejeråd søger digitalt indstillet økonomimedarbejder med erfaring i regnskabsprocessen fra A-Z
Region Hovedstaden
Spændende og alsidig stilling som økonomi- og administrationschef
Region Hovedstaden
Forbrugerrådet Tænk søger en ny direktør
Region Hovedstaden
INSTITUTLEDER PÅ AAU BUSINESS SCHOOL – Aalborg Universitet
Region Nordjylland
Financial Controller til Process Integration ApS
Region Midt

Mere fra ØU Kultur

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank